Artikel top billede

Eksperterne er ikke i tvivl: Her er den store plan med den nye Nokia 8-smartphone

HMD Global, der producerer Nokia-telefonerne, har en klar plan med den nye Nokia 8, vurderer analysefirma.

Interessen for den nye Nokia 8-smartphone, der blev præsenteret i denne uge, har været massiv - ikke mindst her på Computerworld, hvor mange læsere fortsat har et nært forhold til Nokia-brandet.

Læs mere om Nokia 8 her

Nokia 8 er en premium-smartphone med helt fornuftige specifikationer og en pris, der på det danske marked umiddelbart ser ud til at lande noget under de største producenternes tilsvarende topmodeller - omkring 4.500 kroner vurderer vi, at den kommer til at koste.

HMD Global, der leverer telefonerne, har dog stadig en udfordring, for nok er Nokia 8 en interessant smartphone, og prisen er relativt lav - men Nokias brand har ikke længere fordums styrke, og slet ikke når vi taler i premium-segmentet.

Derfor er det også lige præcis Nokia-brandet, som HMD Global vil forsøge at styrke med den nye Nokia 8. Det vurderer analysefirmaet IHS Markit.

“Nokia 8 er en vigtig lancering for HMD Global, der eksklusivt har licens til brandet, fordi den som en flagskibsmodel skal reetablere Nokia-brandet som værende premium og innovativt.”

Læs også: Indsigt: Tre vigtige konklusioner om Nokias splinternye top-smartphone

IHS Markit skriver i analysen, at sidste gang verden så en flagskibstelefon med Nokia-brandet, hed den Nokia Lumia 1520, og årstallet var 2013.

Netop fordi der er gået så lang tid, siden den telefon ramte markedet, er konsekvensen, at Nokia i dag stort set ikke har nogen tilstedeværelse i premium-segmentet.

“Uden et Nokia-flagskib, og en portefølje udelukkende med featuretelefoner og low- til mid range-telefoner, er det stort set umuligt for HMD at genopbygge Nokias brand,” skriver IHS Markit.

Prisen og kameraet bliver afgørende

Analysefirmaet vurderer, at HMD har set rigtigt ved ikke mindst at satse på et godt kamera i Nokia 8, fordi det også i 'gamle dage' var en styrke ved Nokias produkter.

Det er dog også langt sværere i dag at skille sig ud på den front.

“Hardwarespecifikationer er ikke nok. HMD skal have fremragende software for på en intelligent måde at kombinere output fra begge kameraer bagpå og kunne levere de bedste billeder.”

IHS Markit skriver, at ikke mindst prissætningen bliver afgørende for, om Nokia 8 bliver en succes.

“Nokia 8’s succes vil afhænge lige så meget af prissætningen som af Nokia-brandet,” skriver IHS Markit, der som udgangspunkt mener, at de 599 euro, Nokia 8 skal koste, er en fornuftigt pris.

Men samtidig skal HMD Global være klar til at justere prisen, hvis det viser sig at være nødvendigt, mener analysefirmaet. 

Læs også:

Indsigt: Tre vigtige konklusioner om Nokias splinternye top-smartphone

Her er Nokias comeback-telefon: Masser af kræfter til fornuftig pris




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere