Artikel top billede

Ny direktør i Digitaliseringsstyrelsen: Hun afløser Lars Frelle-Petersen

Rikke Hougaard Zeberg er netop udpeget som ny direktør i Digitaliseringsstyrelsen, efter at Lars Frelle-Petersen for nogle måneder siden fik nyt job.

I juni måned meddelte Digitaliseringsstyrelsen, at Lars Frelle-Petersen skulle stoppe som direktør, da han havde fået nyt job som afdelingschef for offentlig innovation i Finansministeriets departement.

Nu er hans afløser i Digitaliseringsstyrelsen så fundet.

Det bliver Rikke Hougaard Zeberg, der fremover får det øverste ansvar i Digitaliseringsstyrelsen.

Læs også: Lars Frelle-Petersen stopper som direktør i Digitaliseringsstyrelsen

Hun blev allerede i forbindelse med Lars Frelle-Petersens exit udnævnt til konstitueret direktør i Digitaliseringsstyrelsen - og nu bliver hun altså permanent direktør i styrelsen.

Rikke Hougaard Zeberg har været vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen siden 2012.

“Det glæder mig meget, at Rikke har sagt ja til fortsat at være en del af mit hold i Finansministeriet, nu som direktør for Digitaliseringsstyrelsen. Med sin solide erfaring og sit store kendskab til området er Rikke den helt rette til at fortsætte det vigtige arbejde med at effektivisere og digitalisere det offentlige Danmark,” udtaler Finansministeriets departementschef, Martin Præstegaard, om ansættelsen.

“Rikke overtager en sund organisation, men der er ingen tvivl om, at der også er masser af skær i farvandet og nye udfordringer, som jeg er sikker på, at Rikke er den rette til at håndtere."

Mange store udfordringer venter

Rikke Hougaard Zeberg udtaler selv om sit nye job i en pressemeddelelse:

"Jeg er meget glad for at have fået jobbet, og jeg glæder mig rigtigt meget til de mange spændende opgaver, der venter. Jeg har været med, næsten siden styrelsen blev skabt, og ved derfor, at jeg nu skal til at bygge videre på noget solidt og velfungerende."

"Der venter mange store udfordringer, men jeg kender sagerne og styrelsens mange dygtige og engagerede medarbejdere, så jeg føler mig helt tryg ved, at vi sammen kan løfte opgaven."

Rikke Hougaard Zeberg har erfaring som blandt andet underdirektør i DR Nyheder, kontorchef i Finansministeriet og mange år i Erhvervsministeriets koncern.

Hun er uddannet cand.merc.jur. fra Handelshøjskolen i Aarhus, er 46 år og bor med sin mand og to børn i Værløse.

“Hun tiltræder stillingen med det samme. Hendes stilling som vicedirektør vil blive opslået snarest,” oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Læs også:

Lars Frelle-Petersen stopper som direktør i Digitaliseringsstyrelsen

Lars Frelle om sit nye job i Finansministeriet: Her er mine første opgaver

Lars Frelle om sine fem år i Digitaliseringsstyrelsen: "Jeg synes, jeg har nået mange ting" - her er det største




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere