Artikel top billede

Er Oracle i al hemmelighed ved at lukke ned for Solaris?

Snart kan det være slut med Solaris-styresystemet, som Oracle overtog sammen med købet af Sun Microsystems i 2010.

Oracle kan i al hemmelighed være ved at lukke ned for hele sin Solaris-forretning, som fulgte med, da selskabet i 2010 købte Sun Microssystems.

Dette opkøb kan du læse mere om her: Sådan er det gået med Oracles køb af Sun.

Rygterne får blandt andet næring på de sociale medier, hvor det i forskellige forummer fremgår, at Oracle er i gang med at afskedige en lang række medarbejdere i de afdelinger, der arbejder med Unix-baserede Solaris og Sparc-processorerne.

Det er kun en måned siden, at den mangeårige chef for Sun Microsystems open source-udvikling, Simon Phipps, skrev på Twitter, at Oracle havde fyret alle Solaris tech-medarbejderne.

Det er en “klassisk, stille EOL [‘end of life’, red] for produktet,” skrev han.

Meldingen kom efter, at Oracles øverste system-chef, John Fowles, forlod selskabet i august. Han var ansvarlig for udviklingen af både Sparc, Solaris, x86-servere, storage og andre af Oracles produkter.

Hertil kommer, at Oracle i selskabets seneste roadmap ikke nævner noget om release af en ny version af Solaris (Solaris 12), men istedet alene nævner opdateringer af den nuværende version, Solaris 11, under navnet ‘Solaris 11.next’.

Selv har Oracle intet oplyst, men ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er der noget, der tyder på, at Oracle ikke har fyret medarbejderne, men i stedet overflyttet dem til selskabets egen Linux-afdeling.

Læs også:

Oracle siger stop: Vil af med ansvaret for Java EE - men hvem skal overtage?

Oracle under pres: Det kommercielle database-marked vil skrumpe voldsomt i de kommende år

Oracle svinger sparekniven: It-giganten fyrer hundredvis af medarbejdere

Java-opfinder begræder Oracles håndtering af Sun-teknologi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere