Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny iPhone fik Apples aktiekurs til at dykke / Danske Bank vil have fat i it-iværksætterne / EU har planer om gratis WiFi til alle

Ny iPhone fik Apples aktiekurs til at dykke. Danske Bank vil have fat i it-iværksætterne. EU har planer om gratis WiFi til alle. Medie: Nordkorea i gang med systematisk at stjæle dine bitcoins.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

Ny iPhone fik Apples aktiekurs til at dykke

Præsentationen af Apples med spænding ventede ny iPhone i aftes dansk tid fik omgående Apples aktiekurs til at dykke.

Kursen faldt i aftenens løb med omkring tre procent. Ifølge Financial Times kan det skyldes, at Apple overraskende meddelte, at telefonen først vil være klar til levering 3. november, hvilket er senere, end markedet havde forventet. 

Det kan få konsekvenser for salget.

Kursen nåede helt ned på 159,47 i aftenens løb, og den lå ved Nasdaq-børsens lukning på kurs 160,86. Da børsen åbnede tirsdag morgen lå den på kurs 162,63.

Du kan følge Apple-kursen her.

Og du kan læse mere om de nye Apple-telefoner her: 
Her er Apples nye - og dyre - iPhone X

Danske Bank vil have fat i it-iværksætterne

Danske Bank har udviklet et vurderingssystem, som skal gøre banke i stand til nemmere at vurdere it-iværksættere med henblik på at låne dem penge. Det er bankens plan at sætte sig ‘tungt på markedet for danske vækstraketter,’ skriver Børsen..

“Opstartsvirksomheders finansieringsbehov går i cyklusser, men vi har en ambition om at få en markedsandel på 80 procent blandt de virksomheder i Danmark, som har fået over en milliard euro i risikovillig kapital,” siger innovationschef Klavs Hjort til avisen.

Han peger på, at store virksomheder bliver yngre og ynge, og at de fem største virksomheder i USA eksempelvis er it-virksomheder i dag. Det skyldes ikke mindst, at it-virksomheder har ret nemt ved at skalere deres produkter op i stor størrelse.

EU har planer om gratis WiFi til alle

EU er på vej med en pulje, der skal anvendes til at finansiere etableringen af mere end 6.000 gratis WiFi-hotspots på udvalgte pladser og steder rundt omkring i Europa.

Det skal ske under fællesbetegnelsen ‘WiFi4EU.’ 

Ifølge en udsendt meddelelse skal brug af WiFi de pågældende steder være ‘gratis og uden forpligtelser.’

De skal ligge på steder, som er ‘centrale for det offentlige liv’ - eksempelvis pladser, biblioteker, sygehuse, rådhuse og lignende.

EU meddeleler, at de lokale myndigheder skal dække drift af WiFi-hotspottene i mindst tre år.

“Desuden kan EU-midler kun anvendes, hvis kommerciel annoncering samt udnyttelse af persondata til kommerciel brug ikke kommer med i billedet,” lyder det fra EU.

Medie: Nordkorea i gang med systematisk at stjæle dine bitcoins

Nordkorea er i gang med systematisk via hackere at stjæle bitcoins og andre virtuelle valutaer i et forsøg på at omgå sanktioner, skriver amerikanske CNBC.

Ifølge mediet - der citerer sikkerhedsselskabet FireEye - har nordkoreanske hackere mindst tre gange angrebet nordkoreanske kryptovaluta-centraler via spear fishing.

Kryptovaluterne svinger voldsomt op og især ned i værdi for tiden. Kina har for dage siden meddelt, at landet vil stramme op på reglerne for de virtuelle valutaer. Det indikerer, at de forskellige lande for alvor er begyndt få øjnene op for denne nye type valuta.

Det kan du læse mere om her: Fik du solgt på toppen? Bitcoin-kursen buldrer pludselig nedad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere