Artikel top billede

Planen er klar: Sådan vil Apple sikre, at både iPhone 8 og iPhone X storsælger på samme tid

Apple skal i de kommende uger og måneder sikre, at både de nye iPhone 8-modeller og den helt nye iPhone X storsælger på markedet på samme tid. Analytikere er ikke i tvivl om Apples stretegi.

Apple-fans verden over vil i de kommende uger og måneder vanen tro kigge sultent efter de nyeste iPhones, og en stor del af dem vil også ende med at svinge betalingskortet.

Med Apples lanceringer tirsdag aften er det dog blevet en noget mere kompliceret sag at vælge, hvilken iPhone-model man skal købe.

Priserne - som vi har skrevet om i detaljer her - går fra 6.199 kroner for den billigste iPhone 8-model til 10.249 kroner for den dyreste iPhone X.

For Apple bliver det samtidig lidt af en balancegang at sikre, at der både bliver solgt masser af iPhone 8-telefoner, uden at det salg udhuler mulighederne for, at iPhone X også kan storsælge. Og omvendt.

Læs også: Her er Apples splinternye - og dyre - iPhone X med helt nye muligheder for ansigtsgenkendelse

Her er det ikke uvæsentligt, at iPhone 8 rammer markedet allerede nu, mens først iPhone X kommer til november.

“Apple håber på, at den senere dato for iPhone X ikke vil påvirke iPhone 8-salget i dette kvartal. Apples lavere iPhone 8-prissætning bør begrænse effekten, men der er stadig en risiko.

Sådan skriver IHS Markit i en analyse, hvor Apples svære balancegang beskrives således: 

"iPhone X er fremtidens smartphone-design, men den er også tilgængelig i fremtiden.“

“Mens Apple risikerer at tabe noget på iPhone 8-salget, indtil iPhone X er tilgængelig, så er det den rigtige beslutning at annoncere iPhone X nu.”

“At holde det hemmeligt frem til en anden produktlancering i dette efterår ville ganske enkelt skubbe køberne af iPhone 8 væk fra Apple og skade Apples forretning i det lange løb,” lyder det fra IHS Markit, der mener, at Apple nu giver kunderne et fair og reelt valg imellem de to typer af iPhones.

10.000 kroner skræmmer slet ikke kunderne

IHS Markit vurderer samtidig, at prisen på over 10.000 kroner for en iPhone X ikke vil afskrække Apple-kunderne.

“Den vil sælge i enorme mængder, fordi Apple gentagne gange har demonstreret evnen til at overbevise forbrugerne om at øge deres investering til en større andel af deres disponible indkomst i forbindelse med et køb af en smartphone.”

Analysefirmaet ABI Research har en lignende vurdering i en kommentar til den nye iPhone X og de nye iPhone 8-modeller.

ABI Research forklarer, at Apple flere gange har forsøgt, at ramme flere forskellige kundesegmenter på markedet med forskellige iPhone-modeller, og at det også er missionen med den nye iPhone X.

“iPhone X etablerer et nyt værdi-niveau for Apple-kunder, der ønsker en premium fremtids-enhed. Et nyt prispunkt etableres også for at reflektere iPhone X som et flagskib.“

Læs også:

Her er priserne på de nye iPhones: Ny topmodel kommer til at koste mere end 10.000 kroner

Her er Apples splinternye - og dyre - iPhone X med helt nye muligheder for ansigtsgenkendelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere