Artikel top billede

EU vil forbyde låsning af data til bestemte lande: Data skal kunne flyde frit mellem europæiske lande

EU-Kommissionen vil med nyt udspil sikre, at data ikke låses fast i enkelte lande på grund af kontrakter, jura, politik eller andet. Data skal kunne flyde frit i Europa og opbevares frit.

EU-Kommissionen vil med et nyt udspil gøre det ulovligt at stille krav om, at bestemte data skal gemmes i bestemte lande - sålænge der altså ikke er tale om persondata, som er underlagt særlige regler i den kommende persondataforordning, som træder i kraft 25. maj 2018.

Den kan du læse mere om her: Danske organisationer kæmper med EU's persondataforordning: It-systemer dumper i massevis

Det nye udspil, der blev fremlagt i sidste uge, skal sikre ‘bevægeligheden af ikke-personlige data på tværs af grænser,’ lyder det fra EU.

Det skal ‘gøre det nemmere for professionelle brugere af data-storage eller anden processerings-service at skifte service-provider og at portere data uden at lægge stort pres på service-providerne eller forstyrre markedet,” som det hedder.

Restriktioner skal fjernes

EU-kommissionen peger på, at data i stor udstrækning i dag ikke er mobil, da mange lande har indført forskellige restriktioner, som gør, at data skal blive ‘hjemme’ i det land, hvor de er blevet genereret.

Det er imidlertid et område præget af en del uklarhed, mener EU-Kommissionen. Denne uklarhed om love, regler og rettigheder bidrager yderligere til, at mange data-leverandører vælger den nemmeste løsning, nemlig at lade al data blive hjemme.

“Samtidig er data-mobilitet i unionen hæmmet af private restriktioner: Juridiske, kontraktuelle og tekniske forhold, der bremser eller hindrer data-portering fra en service-provider til en anden eller tilbage til egne it-systemer - ikke mindst ved ophævelse af kontrakt,” lyder det fra EU.

Her ønsker EU ensartede forhold for alle.

Udspillet kan meget vel vise sig at blive en fordel for Danmark, der i de seneste år for alvor er begyndt at udvikle sig som datacenterland med etableringen af en lang række store datacentre samt solid konsolidering i hosting-branchen.

Både Apple, Google og Facebook er således i gang med datacenter-projekter herhjemme.

Det kan du læse mere om her: Datacentre vælter ind over landets grænser: Danmark kan blive hjemsted for de motorer der driver internettet

Du kan læse mere udspillet fra EU her: Regulation on a framework for the free flow of non-personal data in the European Union.

Læs også:

Jeg er overrasket over den store fokus på it-sikkerhed herned i Bruxelles: Her er syv vigtige punkter i [b]EU's kommende cyberssikkerhedsstrategi

Efter datacenter-boom: Snart går gigantiske søkabler i land i Danmark

Norden stormer frem som datacenter-mekka: Danmark og Sverige i hård kamp om tech-giganternes gunst

Det ene datacenter baner vej for det næste: "Det er selvfølgelig blevet nemmere"

[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere