Artikel top billede

Hos Netsolutions er markedsdirektør og partner Oktay Ilgöy godt træt af samarbejdet mellem Dell og Dustin.

Utilfreds partner beskylder Dell for ordre-fusk: "Der sidder nogle folk hos Dell, der dirigerer vores sager videre til Dustin"

Dustin får særbehandling af Dell. Sådan lyder kritikken fra en partner, der beskylder Dell for at skaffe Dustin mulighed for at fiske ordrer fra andre partnere. Dell afviser kritikken.

Dell favoriserer bevidst Dustin, der så løber afsted med en masse ordrer for næsen af andre partnere.

Sådan lyder kritikken fra Netsolutions, der er partner hos Dell. Her er Oktay Ilgöy markedsdirektør, og han er godt og grundigt gal i skralden. 

"Der sidder nogle folk hos Dell, der dirigerer vores sager videre til Dustin," siger han.

"Når vi taler med en kunde, så skal vi typisk registrere ordren hos Dell. Ligeså snart ordren løber ind hos Dell, så er der nogen, der fanger den og fortæller Dustin, at der er en spændende sag, og at det måske ville være idé at kontakte den pågældende kunde. Lige pludselig bliver kunden så kontaktet af Dustin, som kunden ellers aldrig har talt med."

Læs mere her: Dell: Vi er dybt afhængige af forhandlere

Men hvis Dustin er god til at lave Dell-løsninger og bliver anbefalet af Dell selv, hvad kan I så egentlig være sure over?

"Uanset om Dustin er god eller ej, så er det uretfærdigt. Det handler om, at der skal være et åbent samarbejde, hvor der er tillid mellem partner og producent. I mine 25 år i it-branchen har jeg aldrig været ude for, at en producent giver sager videre til andre forhandlere," siger Oktay Ilgöy.

Han anslår, at den påståede aftale årligt koster Netsolutions mellem en halv og en hel million kroner i tabt fortjeneste. 

Ikke alene

Oktay Ilgöy og Netsolutions oplever altså et besværligt samarbejde med Dell, hver gang deres kunder vælger en Dell-løsning.

Men den kamp er der også andre partnere, der oplever. En anden partner, som Computerworld har været i kontakt med, har samme opfattelse af samarbejdet med Dell, men ønsker ikke at stå frem med navn af konkurrencemæssige hensyn.

Samarbejdet er faktisk så besværligt, at Oktay Ilgöy kunne ønske sig, at nogle af kunderne valgte en helt anden løsning, men der er virksomheder, der har lagt sig fast på en Dell-løsning, og derfor er samarbejdet ifølge ham uomgængeligt for Netsolutions. 

"Jeg tænkte hele tiden, at det kun var os, der oplevede det her, men når jeg taler med de andre forhandlere, så oplever de den samme kamp. Der er nogle kunder, der har en lagt sig fast på en Dell-strategi, så uanset hvordan vi vender og drejer det, så er vi nødt til at have et samarbejde. Det er pest eller kolera," siger Oktay Ilgöy.

Afviser kritikken

Hos Dell kan man ikke genkende kritikken. Den store producent afviser pure, at der er tale om et særligt samarbejde, hvor man dirigerer ordre i retning af eller på anden måde favoriserer Dustin. 

"Det er for at være helt ærlig ikke et billede, som vi genkender. Vi arbejder rimeligt bredt med vores partnere og har ikke nogen præferencer og slet ikke, hvis det er sager, som parterne selv finder. Vi kører med et stramt system, der styrer det her,” siger Christian Borg Møhl, der er kanalchef hos Dell i Danmark. 

Heller ikke hos Dustin mener man, at anklagen har noget på sig.  

"Det her er ikke noget, vi kender noget til. Det som påstås, passer ikke," skriver Eva Ernfors, der er head of group information hos Dustin. 

Læs også: Dell afviser anklage om ordre-fusk: "Det er er et meget kritisk punkt for os, at vores partnere skal være trygge"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere