Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google overtager del af HTC: Er klar til 'big bet' på hardware

Google lægger 6,2 milliarder kroner på bordet for at overtage en del af samarbejdspartneren HTC. 'Vi fortsætter vores 'big bet' på hardware,' lyder det fra Google.

Google køber en del af den taiwanske smartphone-producent HTC, som til gengæld modtager 1,1 milliarder dollar - 6,2 milliarder kroner - for at indlemme Google i ejerkredsen.

Al handel med HTC-aktier blev onsdag suspenderet på børsen, efter der var begyndt at florere varme rygter om, at en handel var på trapperne.

Det kan du læse mere om her: Rygte: Google kan være på vej til at købe HTC.

Med købet vil Google overtage en række HTC-medarbejdere, hvoraf mange har arbejdet med udvikling af Googles Pixel-telefoner.

Ligeledes vil Google få licens til at anvende HTC’s intellektuelle rettigheder, hedder det.

I en blogpost fra Google skriver selskabets hardware-chef, Rick Osterloh, at aftalen med HTC vil sætte skub i ‘mere produkt-innovation i de kommende år.’

HTC og Google har arbejdet tæt sammen i mange år med blandt andet HTC Dream, Nexus One og Nexus 9.

Han peger på, at hardware-området er et satsningsområde for Google, der i fjor lancerede blandt andet Pixel-telefoner, Google Home, Google Wifi, Daydream View og Chromecast Ultra.

“Og vi præsenterer vores anden generation af produkter 4. oktober. Vi inspireres af, hvad der vil være på vej over de næste fem, 10 og 20 år. At skabe smukke produkter, som folk anvender hver dag, er en rejse, og vi investerer på den lange bane,” skriver han.

Ifølge Google-chefen er Googles hardware-eventyr stadig i sin begyndelse.

“Vi fokuserer på at bygge ‘core-capabilities,” skriver han.

Du kan læse hele blogposten her: Google signs agreement with HTC, continuing our big bet on hardware.

HTC sidder på omkring to procent af det globale smartphone-marked og er på den måde en lille spiller.

Selskabets markedsandel er faldet støt siden 2011, hvor det havde en andel på omkring 10 procent af markedet.

Faldet skyldes især nedtur på de store asiatiske markeder, hvor selskabet har fået tæv af andre kinesiske mærker. Til gengæld har HTC stadig godt fat i det europæiske og amerikanske marked.

Google har tidligere brændt fingrene på smartphone-markedet med opkøbet af amerikanske Motorola i 2011.

Efter blot tre års ejerskab endte Google med at sælge Motorola til kinesiske Lenovo med stort tab. Lenovo aflivede helt Motorola-brandet i begyndelsen af 2016.

Det kan du læse mere om her: Kinesisk selskab køber Motorola til spotpris.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere