Artikel top billede

Bare glem alle advarsler og alarmklokker: ”Din smartphone får ikke virus”

Sikkerhedsfirmaer advarer jævnligt om, at almindelige menneskers smartphone står pivåbne for virus og malware. Men ifølge en kendt sikkerhedsekspert findes det stort set ikke i Danmark.

”Det er ikke noget problem.”

Kim Larsen har arbejdet med sikkerhed siden 1989 hos blandt andet Rigspolitiet, PET, NATO og Verizon, og han er netop tiltrådt som sikkerhedschef hos Systematic. Og ifølge ham er virus og malware på mobiltelefoner stort set ikke-eksisterende i Danmark.

Alarmklokkerne bimler og bamler ellers jævnligt hos sikkerhedsfirmaer, der advarer om store malware-kampagner mod især Android-enheder – men den erfarne sikkerhedsmand har aldrig set et eneste tilfælde af det i praksis.

”Teoretisk set er det selvfølgelig muligt – men det sker ikke,” siger Kim Larsen til Computerworld.

I februar sidste år advarede et sikkerhedsfirma ellers om, at 100.000 danske Android-telefoner var inficerede med en såkaldt ”sms-virus”, og nogle måneder senere kom det frem, at en anden Android-virus havde givet hackere adgang til en million Google-konti.

Læs også: Sikkerhedsfirma advarer: En million Google-konti hacket af Android-virus

Det viste sig dog, at Android-virussen primært fandtes i Asien.

”Jeg har aldrig hørt om, at det skulle være et reelt problem i Danmark,” siger Kim Larsen.

Anekdotisk problem

Heller ikke hos DKCERT støder man på smartphone-malware i Danmark.

Tidligere på året udgav DKCERT rapporten ”Danskernes Informationssikkerhed 2016”, og her var konklusionen da også, at smartphones ”ikke er voldsomt plaget af skadelig software”.

Henrik Larsen er chef for DKCERT, og ligesom Kim Larsen oplever han heller ikke, at danskere har problemer med malware på deres telefoner.

”Jeg har aldrig talt med nogen, der rent faktisk har været ude for det,” siger han til Computerworld.

Han tilføjer, at seks procent af respondenterne i rapportens undersøgelse svarede, at de havde været ramt af smartphone-malware.

”Så det findes altså på det anekdotiske plan.”

Hvis du har - eller har haft - virus eller anden malware på din smartphone og har lyst til at fortælle om det, så hører Computerworld meget gerne fra dig.

Læs også: Efter farlig sms til Android: Bare rolig iPhone-brugere, I slipper med skrækken denne gang




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere