Artikel top billede

Mozillas “næste-generation”-browser på vej: Prøv Firefox Quantum allerede nu

Mozillas længe ventede multi core-optimerede Firefox-browser er klar i betaform, som du nu kan hente inden den endelige lancering i november

Sidste år fortalte Mozilla, at organisationen arbejdede på en gennemgående overhaling af Firefox-browseren optimeret til den moderne computer med multi core-support.

Den er nu klar i betaform under navnet Firefox Quantum - eller Firefox 57, som du kan hente til både Windows, iOS og Android allerede nu.

Og Firefox Quantum forbliver gratis som alle andre Firefox-browsere.

Hvad kan den så?

Først og fremmest vil den nye Firefox Quantum være næsten dobbelt så hurtig som den nuværende Mozilla Firefox-browser baseret på benchmark-programmet Speedometer 2.0.

Det er en vigtig detalje, da Firefox-browseren tidligere i den samme benchmarktest var langsomt af alle testede browsere, og Mozilla fortæller også, at den vil være “betydeligt” hurtigere end Chrome på visse sites.

Pcworld.com har kigget på den nye browser og ser, at Firefox Quantum blandt andet benytter 30 procent mindre hukommelse end Chrome.

Ligeledes har Mozilla indbygget Projekt Electrolysis i den nye browser, der i højere grad end Chrome tildeler multicore-evner til enkelte faner, men uden at forbruge lige så meget hukommelse som Chrome.

For de teknisk interesserede kan du læse om Electrolysis her i et blogindlæg fra Mozilla.

Derudover får Firefox Quantum også et nyt udseende via Photon UI, og benytter du en touchskærm, bliver ikoner forstørret.

Den færdige udgave kommer på gaden 14. november.

Læs også: Ny lynhurtig Firefox-browser på vej til Android: Slip for reklamer og cookies




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere