Artikel top billede

Vild jubel i open source-miljøet: Microsoft har netop taget afgørende skridt med storsatsning på open source

Efter flere års tilløb tager Microsoft nu det afgørende skridt og erklærer den totale satsning på open source.

Microsoft har over de senere år gradvist omfavnet open source mere og mere.

Det sker både på det teknologiske, politiske og organisatoriske plan, og nu har selskabet netop taget det afgørende skridt, der i dén grad understreger, at Microsoft mener det seriøst med open source-snakken.

Microsoft slutter sig nemlig til interesseorganisationen Open Source Initiative (OSI) - og det er endda som hovedsponsor.

OSI skriver, at Microsoft i flere år har været involveret i open source-projekter og udviklermiljøet, men at dette er det hidtil mest dramatiske skridt for selskabet.

"Dette er en afgørende milepæl for OSI og open source software-bevægelsen i bred forstand,” udtaler Patrick Masson, der er general manager og bestyrelsesformand i OSI.

Læs også: Open source har sejret: Derfor deler it-giganterne nu deres kode

Han uddyber, hvorfor Microsofts beslutning er så afgørende:

“Jeg tror ikke, at der findes noget stærkere bevis på open source -modenheden, -levedygtigheden, -interessen og -succesen end, at man ikke alene har Microsofts anerkendelse, men også støtten som sponsor og deltagelsen som bidragsyder til så mange open source-projekter og -miljøer.”

OSI ridser samtidig Mocrosoft open source-rejse op. Den begyndte i 2005, da Microsoft Community License blev lanceret. I 2007 kom Microsoft Permissive License.

Microsofts affære med open source-miljøet

Det var dog først i 2014, at mange for alvor forstod, at Microsoft mente open source-snakken seriøst, da Microsoft gjorde .NET tilgængelig som open source.

Siden er blandt andet Visual Studio Code og Typescript også blevet open source-projekter.

Læs mere her: Microsoft gør hele .NET-platformen til open source

Microsoft skriver selv i et blogindlæg, at selskabet vil fortsætte med at øge investeringen i open source-projekter, og at The Open Source Initiative er omdrejningspunktet for hele open source-miljøet.

“Dagens annoncering repræsenterer et nyt skridt i Microsofts open source-rejse og i forhold til vores øgede rolle som fortaler for brugen af, bidrag til og frigivelsen af open source-software, både sammen med vores kunder og i økosystemet generelt.”

Kør Linux fra Windows-skrivebordet

Microsoft satsning på open source kommer allerede i dag konkret til udtryk i selskabets egne produkter.

Eksempelvis blev det tidligere i år muligt at hente forskellige Linux-distributioner, eksempelvis Ubuntu, via Microsofts egen app-butik og afvikle open source-systemet direkte fra Windows-skrivebordet. Det sker via Windows Subsystem for Linux (WSL).

Læs mere her:

Microsoft giver den fuld gas med Linux-satsning - fjerner beta-stempel fra vigtig funktion i Windows 10

Open source har sejret: Derfor deler it-giganterne nu deres kode

Microsoft gør hele .NET-platformen til open source




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere