Artikel top billede

Samsung lancerer nyt avanceret“mixed reality”-headset med Microsoft

17. oktober åbner Microsoft for selskabets “mixed reality”-platform, og nu er Samsung også hoppet med på vognen med et MR-headset, der virkelig ser lovende ud

Om godt 14 dage sparker Microsoft døren op til den virtuelle verden med sin mixed reality-platform og dertilhørende headset. 

Mixed reality er Microsofts navn for sin virtual reality-platform, der via headsets med indbyggede kameraer kan måle og forstå objekter og omgivelser i den virkelige verden.

Derfor er der ikke behov for yderligere sensorer eller kameraer ligesom både Oculus Rift og HTC Vive ellers kræver.

Dell, HP, Asus, Lenovo og Acer er alle hoppet på vognen med kommende headsets i forskellige prisklasser, og nu er Samsung også med. Samsung præsenterede sammen med Microsoft sit Samsung Odyssey-headset ved en event i San Francisco.

Ifølge medier som The Verge fungerer headsettet næsten lige så godt som Oculus Rift, der indtil nu har været et af de mest succesfulde VR-headset på markedet.

Headsettet har indbyggede høretelefoner og medfølgende controllere, der følger dine hænders bevægelser i den virtuelle verden. Selve skærmen i headsettet er af OLED-typen og har en opløsning på 1400 x 1600 pixels med en bredere skærm end andre headset. 

Prisen for det nye Samsung-headset bliver 499 dollars fra 6. november, men du kan købe andre VR-headsets til forskellige priser allerede fra d. 17 oktober. 

Læs også: Den næste store opdatering til Windows 10 kommer 17. oktober: Her er nyhederne

Hvad er Mixed Reality?

Mixed reality er Microsofts platform, der blander VR og AR, virtual og augmented reality. 

Det er den platform, som både de nye MR-headset og Microsofts egne HoloLens-briller benytter sig af. 

I øjeblikket føles MR dog mest som ren virtuel reality på niveau med Oculus Rift og HTC Vive dog uden ekstra kabeludstyr og sensorer, der skal opsættes.

Det betyder, at hvis du har en kraftig nok bærbar computer, kan du tage MR-headset med på farten som eksempelvis en sælger, der skal vise et produkt frem. 

MR-universet bygger på et virtuelt sted kaldet "Cliff House," hvor du kan gå rundt og vælge apps og programmer, der hænger på de virtuelle vægge.

Vi har prøvet en tidlig version af MR-universet her: Prøvekørt: Computerworld blæst bagover af Microsoft Mixed Reality-platform - men hvad skal vi bruge det til?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere