Artikel top billede

Windows 10 Fall Creator Update er ude nu: Her er nyhederne (og sådan får du fat i opdateringen)

Fall Creator Update er navnet på den nyeste opdatering til Windows 10, som bliver udsendt til Windows-computere verden over i disse dage

Microsoft har nu udgivet sin seneste store opdatering af Windows 10 kaldet Windows 10 Fall Creator Update.

Den vil automatisk blive udgivet til Windows 10-pc’er verden over i løbet af de kommende uger, men du kan med fordel tjekke Windows Update efter opdateringen.

Ellers vil du modtage en besked i højre hjørne, når Windows 10 selv har hentet opdateringen og er klar til at blive installeret.

Læs også: Den næste store opdatering til Windows 10 kommer 17. oktober: Her er nyhederne

Du kan også selv hente og installere Windows 10 via dette link. 

Her kan du også hente en ISO-fil, hvis du ønsker at lave en ren installation af Windows 10 i samme omgang.

Microsoft selv opfordrer til ikke selv at hente og installere opdateringen, men vente på den automatiske opdatering for at være sikker på, at alle drivere og lignende fungerer optimalt.

Små og store nyheder

Windows 10 Fall Creators Update indeholder en lang række små og store nye funktioner til Windows 10, men den overordnede brugeroplevelse vil ikke ændre sig synderligt.

Den største nyhed er understøttelsen af mixed reality, hvor du via tilkøbte MR (VR)-headset fra Dell, Acer, Lenovo eller andre kan træde ind i en virtuel verden. Det kræver dog, at du har en relativt kraftig computer.

Du kan læse mere om mixed reality her: Prøvekørt: Computerworld blæst bagover af Microsoft Mixed Reality-platform - men hvad skal vi bruge det til?

Derudover kan du også tilslutte kontaktpersoner via procesbaren i bunden, hvor du kan skrive direkte til personer via mail eller Skype uden først at skulle åbne de dertilhørende apps.

Derudover har Microsoft opdateret en række animationer og apps efter sit nye “Fluent Design”-system, der hen over de kommende udgivelser vil ændre Microsofts udseende.

Det kan du læse mere om her: Microsoft fremviser de næste “Fluent Design”-ændringer til Windows 10

Du kan se en længere gennemgang af Windows 10 Fall Creators Update (fra Microsoft) herunder:

Er du OneDrive-bruger kan du også se frem til igen at få “placeholder-filer.” Åbner du din OneDrive-mappe, vil du kunne se alle filer i mappen, også dem som du ikke har hentet ned på din computer. Det giver et godt overblik over alle dine filer, men uden at fylde på din harddisk.

Desværre er der også nogle interessante nye funktioner, som ikke er kommet med i Fall Creators Update. Det gælder blandt andet Timeline-funktionen, som skulle gøre det mere overskueligt at arbejde på en til flere Windows-maskiner.

Det kan du læse mere om her: Spændende Windows 10-funktion udsat: Timeline kommer ikke med i næste store opdatering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere