Artikel top billede

(Foto: Copyright (2007) Craig Jewell / Craig Jewell)

Gigabit-hastigheder på vej på LTE-nettet: Nu kommer den første smartphone med mulighed for svimlende 1,2 Gbps

LTE-nettet vil over de kommende år begynde at kunne levere gigabit-hastigheder. Nu kommer den første smartphone, der understøtter en hastighed på hele 1,2 Gbps.

Der er udsigt til gigabit-hastigheder på LTE-netværk verden over i løbet af de kommende år.

Det er ikke mindst standarden LTE Advanced Pro, der gør det muligt. Med LTE-Advanced Pro vil man potentielt kunne opnå download-hastigheder fra 450 Mbit/s og op til 1,2 Gbit/s.

Desværre er der lige den afgørende hurdle, at det forudsætter, at brugerens enhed - som ofte er en smartphone - rent faktisk også understøtter så høje hastigheder.

Nu har kinesiske Huawei netop lanceret den første smartphone i verden, Mate 10 Pro, der understøtter LTE kategori 18 - det er den standard, der betyder, at smartphonen kan levere 1,2 Gbps.

Med andre ord fjerner LTE kategori 18 den begrænsning, som telefonen ellers vil have i forhold til den hastighed, netværket kan levere med LTE Advanced Pro.

Læs også: Seks ting, vi elsker eller hader ved Huaweis nye (og superfede) Mate 10 Pro

Analysefirmaet IHS Markit skriver i en analyse, at Huawei tager teknologi-føringen med Mate 10 Pro.

“Mate 10 Pro ligger foran konkurrenterne, inklusiv den traditionelle leder inden for LTE chipset performance, Qualcomm, ved at være den første smartphone, der annonceres med et kategori 18 LTE modem,” lyder det blandt andet.

“Hverken Qualcomm, Samsung eller Apple har tilsvarende kategori 18 modems klar til brug i smartphones på nuværende tidspunkt, selvom de alle ligesom Huawei investerer i chipset-funktioner.”

1,2 Gbps-smartphones endnu ikke meget bevendt i Danmark

Man kan argumentere for, at det er noget overkill med en smartphone, der kan klare 1,2 Gbps, på nuværende tidspunkt.

Omvendt er LTE godt på vej mod gigabit-verdenen med den nuværende teknologiudvikling, så der er ingen tvivl om, at forbrugere og virksomheder i stigende grad skal være opmærksomme på, hvilken LTE-kategori der understøttes i en ny smartphone.

Hos Danmarks største teleselskab, TDC, kan man i dag forvente en hastighed på mellem 17 og 71 Mbps i download og 5 og 43 Mbps i upload ved udendørs brug af LTE-nettet.

TDC har dog også i byområder haft hastighedstests med over 250 Mbps download på de nyeste udgaver af LTE.

Læs også:

LTE-netværket bliver opgraderet til gigabit-hastigheder: Derfor kommer der turbo på mobilnettet

Nye trådløse teknologier på vej frem i Danmark: Derfor er der skyhøje forventninger 5G og næste generations WiFi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere