Topchef for industrigigant: Forkert fokus sænker hastigheden i it-arbejdet

For meget fokus på teknologi kan ende med at sænke hastigheden i it-udrulningen advarer Kones direktør. Sats istedet på at finde stærke partnere, hvis du vil have succes med digital transformation.

Dreamforce, San Francisco: ”Hvis du kun fokuserer på teknologien i sig selv, så sker det ofte at du skaber frygt og bekymring i din organisation”

Det er budskabet fra Kones succesfulde CEO, finnen Henrik Ehrnrooth, da han tidligere på ugen deltog i et CEO-panel på Dreamforce-konferencen i San Francisco. 

KOne har over de seneste par år arbejdet målrettet på at gøre selskabets industriprodukter, som især tæller elevatorer, smartere.

Men det betyder ikke, at direktøren nu ser it som svaret på alt. For ifølge ham er teknologien en stærk tjener, men en ringe herre:  

”Hvis du kan fokusere på teknologien eller de tekniske elementer af noget, så vil du sandsynligvis arbejde meget langsomt”, siger han.

Han fortæller, at han i stedet bruger sin tid til at overveje, hvordan han kan gøre kundernes arbejde nemmere.

”Derfor prøver vi altid at have fokus på resultatet og ikke ende i en snak om teknologi. For det er først, når virksomheder for alvor begynder at fokusere på endemålet, at jeg tror på, at du kan øge hastigheden med teknologi.”

Lad nu værd med at opfinde alt selv

Henrik Ehrnrooth advarer andre virksomheder mod at ville opfinde for mange teknologiske elementer selv. Der er simpelthen for stor risiko for, at det fjerner fokus fra det væsentlige:

"Det er ikke industrifirma som vores, der skal bygge de teknologier. I stedet går vi efter at finde de bedste partnere - og vores opgave er så at anvende deres teknologier på den bedste måde inden for vores branche og over for vores kunder.”, forklarede han.

”Du bør altid indlede med at fokusere på det bedst mulige resultat for din kunde. Derefter finder du de bedste partnere at samarbejde med omkring teknologien. Det er først der, at du kan høste fordelene ved alle de her spændende teknologier”, siger Henrik Ehrnrooth.

Du kan høre Henrik Ehrnrooth uddybe sin pointe i videoen øverst i artiklen...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere