Artikel top billede

Kaspersky frifinder sig selv med stor undersøgelse efter spion-anklager: Se selv, vi har ikke spioneret mod nogen som helst

Det russiske it-sikkerhedsselskab Kaspersky frifinder sig selv for spionage efter stor intern undersøgelse.

Det store russiske it-sikkerhedselskab Kaspersky Lab frikender pure sig selv mod alle beskyldninger om, at selskabet skulle spionere for russerne.

Det sker på baggrund af en stor intern undersøgelse, som Kaspersky selv har udarbejdet efter at amerikanske medier har beskyldt virksomheden for at spionere mod amerikanske myndigheder for russerne.

Kaspersky indrømmede for nogle uger siden, at selskabet vitterligt downloadede og analyserede oplysninger fra en ansat i det amerikanske sikkerhedsagentur, NSA.

Dengang bedyrede selskabet dog samtidig, at det ikke var Kasperskys skyld.

Det kan du læse mere om her: Kaspersky indrømmer: Downloadede hemmeligheder fra NSA - men fejlen lå hos ekstremt uforsigtig NSA-medarbejder.

Med resultaterne af den internet undersøgelse gentager Kaspersky budskabet igen.

“Den nye undersøgelse bekræfter de første resultater og giver yderligere indsigt i telemetrien i Kaspersky Labs produkter i forbindelse med hændelsen,” hedder det.

Ifølge Kaspersky dokumenterer analysen af telemetri-data nemlig, at der var ‘mistænkelig aktivitet på den pågældende computer i hændelsens tidsinterval i 2014,” hedder det.

En alvorlig trussel

Spion-anklagerne mod Kaspersky Labs har været en reel trussel mod virksomheden, der henter en betydelig omsætning på det amerikanske marked.

Selskabet er i blandt andet Wall Street Journal blevet beskyldt for at være redskab for professionelle hackere betalt af Rusland.

Det kan du læse mere om her: Medie: Kaspersky hjalp bevidst russiske statshackere med at stjæle hemmeligheder

Kaspersky Labs har hele tiden afvist, at det skulle være tilfældet. Det har dog ikke forhindret mistilliden mod selskabet i at brede sig på det amerikanske marked.

Du finder Kaspersky Labs undersøgelse her: Investigation Report for the september 2014 Equation malware detection incident in the US.

Læs også:

Kasperskys danske direktør efter spion-beskyldninger: Danske myndigheder skal 'på ingen måde' frygte at blive overvåget

Anklage: Kaspersky står i ledtog med russiske spioner

Kaspersky afviser USA's spionage-anklager: ”Vi har da også samarbejdet med amerikanske efterretningstjenester”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere