Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bitcoin når - igen - all time high: Tæt på 8.000 dollar / Tidligere bil-topchef: Tesla vil krakke / Dansk it-firma får 12,9 millioner kroner fra EU / SAP: Nedturen er stoppet

Bitcoin når - igen - all time high: Tæt på 8.000 dollar. Tidligere bil-topchef: Tesla vil krakke. Dansk it-firma får 12,9 millioner kroner fra EU. SAP: Nedturen er stoppet. Google vil have sletteret for EU-domstolen. Toshiba: Vi er ikke ved at sælge pc-forretningen.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Bitcoin når - igen - all time high: Tæt på 8.000 dollar

Bitcoin slog i weekenden endnu engang sin egen kursrekord, som er blevet fornyet flere gange på det seneste i takt med, at bitcoinens værdi er fløjet mod himlen.

I weekenden nærmede bitcoinen sig således en kurs på 8.000 dollar. Det svarer til, at en bitcoin i weekenden har været godt 50.000 kroner værd.

Bitcoin blev handlet til under 1.000 dollar i december 2016, og for syv år siden - i 2010 - kunne man købe en bitcoin for blot 20 øre. Havde man dengang investeret 1.000 kroner i den nye valuta, ville man i dag have en formue på mere end en kvart milliard kroner.

Læs også: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Tidligere bil-topchef: Tesla vil krakke

Den tidligere næstformand i den amerikanske bilgigant General Motors, Bob Lutz, er overbevist om, at Tesla inden længe vil gå konkurs.

Til den amerikanske tv-station CNBC siger han, at Tesla har for lille et forhandler-netværk og ikke har store nok produktionsfaciliteter til at kunne skabe den nødvendige omsætning.

Det hører selvfølgelig med til historien, at Tesla konkurrerer med de etablerede bilproducenter som General Motors. På den anden side har Bob Lutz mange års erfaring fra branchen.

Du kan se Teslas kommende lastbil og roadster her: Tesla klar med el-drevet lastbil og lynhurtig sportsvogn: Se de nye køretøjer her

Dansk it-firma får 12,9 millioner kroner fra EU

Danske Cobiro får 12,9 millioner kroner fra EU, der står bag en løsning, der via kunstig intelligens kan automatisere annoncering med Google Adwords, skriver Børsen.

Ideen er at gøre det muligt for webbutikker at udnytte deres annonceringskroner bedst muligt uden at have brug for et specialbureau.

Direktør Bo Krogsgaard kalder til avisen Google Adwords for et ‘elitært produkt, der kræver specialistviden.’

Selskabet er på blot halvandet år vokset fra nul til 24 medarbejdere. Bo Krogsgaard forventer, at antallet bliver fordoblet yderligere inden for det næste år.

SAP: Nedturen er stoppet

Europas største softwarevirksomhed, tyske SAP, mener, at selskabets resultatmæssige nedtur er ved at være slut efter støt faldende indtjening i tre år i træk.

Selskabet forventer, at det kommende resultat for fjerde rengskabskvartal vil være på niveau med det tilsvarende kvartal i fjor.

Dernæst vil vi begynde at se forbedringer og vækst i de kommende kvartal, lyder det fra selskabets finansdirektør, Luka Mucic.

Som mange andre af de store it-selskaber er SAP i fuld gang med at transformere virksomheden over mod en cloud- og abonnementsbaseret virkelighed. Denne manøvre kræver store investeringer, men gevinsten lader vente på sig.

Google vil have sletteret for EU-domstolen

EU vil have prøvet den såkaldte ‘retten til at blive glemt’-regel i EU-domstolen for at få trukket en grænse for, hvornår man kan kræve søgeresultater fjernet fra Google.

Siden reglen blev indført i maj 2014, har Google fjernet næsten 850.000 henvisninger.

Det er ifølge Google “et alvorligt angreb mod offentlighedens ret til at kunne tilgå lovlige oplysninger,” lyder det fra selskabets chefjurist, Kent Walker, i en blogpost med titlen Defending access to lawful information at Europes highest court.

Han skriver, at Google vil plædere for “en rimelig fortolkning” af reglerne og for, at de enkelte lande skal have lov til at fastlægge deres egne regler.

“Vi opfordrer alle, der går op i offentlig adgang til informationer, til at kæmpe for at bevare dette,” skriver han.

Toshiba: Vi er ikke ved at sælge pc-forretningen

Japanske Toshiba afviser alle rygter om, at selskabet er ved at sælge sin pc-forretning til taiwanske Asustek. 

Rygterne begyndte at florerer i sidste uge, efter pressede Toshiba for alvor er begyndt at sælge ud af sine forretnings-divisioner for at få dækket de betydelige tab, som konkursen for et amerikansk datterselskab har udløst.

Både Asustek og Lenovo er ellers interesserede i at købe pc-forretningen, der i omfang er ret lille for Toshiba. Den udgør nemlig blot 3,5 procent af den samlede omsætning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere