Artikel top billede

Ny topmobilprocessor afsløret: Her er de fire ting, du skal vide om Snapdragon 845

Qualcomm har præsenteret sin Snapdragon 845-chipsæt, som vil være at finde i mange af næste års bedste Android-telefoner. Her er alt, hvad du skal vide om chippen

2017 bød på store hastighedsmæssige fremskridt i smartphpones med lynhurtige processorer fra Apple, Samsung, Huawei og ikke mindst Qualcomm.

Sidstnævnte er en af de mest benyttede og største processor-producenter i verden, og det amerikanske selskab har netop præsenteret sin seneste Snapdragon-processor til næste års topmobiler: Snapdragon 845.

Det er den naturlige efterfølger til dette års Snapdragon 835, som du finder i telefoner som HTC U11, OnePlus 5T og Nokia 8 samt Samsungs amerikanske topmodeller.

Og imens 835 fokuserede på hastighed, så fokuserer 845 mere på kunstig intelligens og machine learning, fotoevner og ikke mindst batterilevetid.

Her er fire vigtige måder, som Snapdragon 845 vil gøre det kommende års smartphones bedre på.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S8+: Super lækker smartphone med få, men ærgerlige mangler

1: Hurtigere!

Den nye Snapdragon 845 er bygget på den samme 10nm-arkitektur, som Samsung og Qualcomm i fællesskab udviklede sidste år i forbindelse med Snapdragon 835, så forvent ikke den store regnekraftsmæssige forskel.

Qualcomm fortæller selv, at nye indbyggede GPU’er vil øge 845’s grafiske evner i eksempelvis spil med 30 procent i forhold til 835, hvilket er skønt, men ellers vil du næppe mærke den store forskel.

Den største hastighedsnyhed ligger i det indbyggede modem, der nu er et andengeneration X20 Gigabit LTE-modem. Det understøtter op til 1,2 Gbps CAT 18 samt 802.11ad-WiFi.

Det kommer alt sammen an på din dækning og tilsluttede netværk, men Qualcomm selv fortæller, at det nye modem tillader, at man kan downloade en 3GB film på under tre minutter på LTE-forbindelse. Det kræver dog noget af et data-abonnement, hvis du har planer om at gøre det mere end en gang.

Læs også: Test: Derfor er OnePlus 5T den mest anbefalelsesværdige telefon i 2017

2: Længere batterilevetid

Qualcomm melder, at Snapdragon 845 vil være op imod 30 procent bedre til at udnytte batteriet end den allerede effektive 835.

Det største fokus i chippen har da også været at optimere de indbyggede kerner til at være mere strømbesparende fremfor at yde mere.

Eksempelvis dræner 845 30 procent mindre strøm under videooptagelser end 835. Det samme sker i optimerede spil.

Mere strøm? Altid lækkert.

Læs også: Test af Razer Phone: Hvem havde troet, at et gaming-brand ville lancere årets mobiloverraskelse?

3: Flottere fotos

Jovist er linse og billedesensor vigtige dele af dit kamera, men din telefons evne til at bearbejde de fangede data er mindst lige så vigtig.

Den indbyggede ISP (Image Signal Processors) er blevet forbedret markant i 845’eren, hvilket vil give bedre evner til at fange farver. Det burde give flottere og mere farverige og farvekorrekte fotos end før.

Den nye indbyggede ISP, Spectra 280 ISP, vil også have bedre støjreducerende evner samt være bedre til at autofokusere og understøtte både bedre “portræt-funktioner” og 4K-optagelser ved 60 billeder i sekundet. Noget som kun de nye iPhone 8 og X har kunne indtil nu.

4: Smartere

Nye smartphones med 845’eren fra Qualcomm vil også være smartere ment på den måde, at Snapdragon 845 understøtter flere af de eksisterende AI-frameworks såsom Googles TensorFlowLite eller Facebooks Caffe2.

Oversat til dansk betyder det, at telefonen i højere grad vil kunne bearbejde brugsdata hurtigere, så telefonen vil være mere effektiv til at udføre de opgaver, du beder den om.

Det fører igen tilbage til både flottere (og hurtigere) bearbejdede fotos og en bedre batterilevetid.

Også Huaweis Kirin 970-processor har en indbygget “neural-engine” til machine learning og “kunstig intelligens” for at optimere brugen af telefonen.

Det kan du læse mere om her: Seks ting, vi elsker eller hader ved Huaweis nye (og superfede) Mate 10 Pro

Læs også: Test af Huawei Mate 10 Pro: Endnu en sikker vinder fra kineserne