Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kæmpe datalæk i Kalundborg Kommune: 50.000 filer med personnumre og administratorkoder blotlagt / Tidligere TDC-topchef er tilbage i it-branchen / Må Computerworld liveblogge fra Atea-retssagen? … afgørelse i dag

Morgen-briefing: Kæmpe datalæk i Kalundborg Kommune: 50.000 filer med personnumre og administratorkoder blotlagt / Må Computerworld liveblogge fra Atea-retssagen? … afgørelse i dag / Amerikansk centralbankchef: Bitcoin er ustabil og et yderst spekulativt aktiv / Danskernes internetforbindelser er gode nok til digital selvbetjening

Godmorgen fra Computerworld. Her torsdagens overblik over de vigtigste it-nyheder.

Kæmpe datalæk i Kalundborg Kommune: 50.000 filer med personnumre og administratorkoder blotlagt

Dagbladet Børsen har afsløret en kæmpemæssigt datalæk i Kalundborg Kommune, som betyder, at blandt andet tusindvis af personnumre, lønoplysninger, og administratorkoder til kommunens it-systemer har været tilgængelige for et ukendt antal personer og virksomheder.

Kommunen har ved en fejl placeret over 10.000 mapper med over 50.000 filer på en usikret server. Adgangen til filerne, der blandt andet også indeholder en oversigt over kommunens komplette it-infrastruktur med tilhørende brugernavne og adgangskoder, er nu stoppet, og kommunen arbejder på at få overblik over, hvor mange der har haft adgang til filerne.

Må Computerworld liveblogge fra Atea-retssagen? … afgørelse i dag

Klokken 10 her til formiddag afgør Retten i Glostrup, hvorvidt forsvarerne skal have medhold i deres ønske om at forbyde Computerworlds liveblog om Ateasagen.

Forsvarerne mener, at vidner, der ikke har adgang til retslokalet, kan blive påvirket af den detaljerede gennemgang af sagen på livebloggen, der dermed kan påvirke sagens gang.

Følg afgørelsen i vores liveblog fra sagen her på Computerworld.

Amerikansk centralbankchef: Bitcoin er ustabil og et yderst spekulativt aktiv

Den afgående amerikanske centralbankchef Janet Yellen kalder Bitcoin for et “yderst spekulativt aktiv”, som er ustabilt og spiller en meget lille rolle i betalingssystemet, og som heller ikke er nogen trussel mod det finansielle system. Det skriver Børsen.

Yellen, der afløses på posten til februar, præsenterede i går aftes dansk tid den femte amerikanske renteforhøjelse på to år. På et efterfølgende pressemøde sagde hun også, at centralbanken ikke spiller nogen regulerende rolle i forhold til bitcoin andet end at sikre, at bankerne er forsigtige, skriver Børsen.

Danskernes internetforbindelser er gode nok til digital selvbetjening

Danskernes netforbindelser har rigelig kapacitet til at bruge de offentlige selvbetjeningsløsninger, viser en rapport i følger Berligske Business. Så længe, man har adgang til tre megabit/s i både up- og download, er der ingen problemer, og det kan man i følge rapporten få i stort set hele landet via mobilnetværket.

Ser man på det kablede net, har 99 procent af de danske husstande en tilstrækkelig forbindelse til at dække behovet.

Rapporten, der er udarbejdet af PA Consulting Group, viser, at behovet i 2020 vil være vokset til fem megabit/s, og det kan 84 procent af husstandende allerde klare med kablede forbindelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere