Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk skøjtehal skifter navn til ‘Bitcoin Arena’ / Datatilsynet kritiserer Skat / DR: Netbutikker sladrer om internet-køb / Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil se på bitcoin

Dansk skøjtehal skifter navn til ‘Bitcoin Arena’. Datatilsynet kritiserer Skat. DR: Netbutikker sladrer om internet-køb. NNIT åbner nyt kontor i Shanghai. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil se på bitcoin. Europæiske nyhedsbureauer vil have penge af Facebook, Twitter og Google. Jyske Bank klar med mobilt visa.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Dansk skøjtehal skifter navn til ‘Bitcoin Arena’

Den dankse bitcoin-milliardær Niklas Nikolajsen indtræder som ny hovedsponsor i den nordsjællandske ishockey-klub Rungsted Seier Capital.

Niklas Nikolajsen står bag bitcoin-firmaet Bitcoin Suisse og er blevet meget velhavende på sine tidlige opkøb af kryptovalutaen, som han begyndte at købe op i i 2011, da en bitcoin kostede få kroner. Og med hans indtræden som hovedsponsor skifter Rungsted-klubbens stadion navn fra Saxo Bank Arena til ‘Bitcoin Arena.’

Samtidig skal visse præmier og gevinster og lignende udbetales i bitcoin.

Sponsoraftalen løber frem til 2021.

Datatilsynet kritiserer Skat

Datatilsynet kritiserer i en udtalelse Skat, efter personlige data om 103 danskere i foråret blev tilgængelige på internettet efter en systemopdatering.

"Efter en gennemgang af sagen finder Datatilsynet det kritisabelt, at oplysninger om bl.a. personnumre, økonomiske forhold, familieforhold og eventuel religiøs overbevisning om 103 borgere har været tilgængelige for uvedkommende på SKATs hjemmeside via en åben adgang til disse borgeres skattemappe for personer, som havde autoriseret sig via f.eks. NemID," lyder det fra Datatilsynet.

Du kan læse hele Datatilsynets gennemgang af sagen her.

DR: Netbutikker sladrer om internet-køb

Trustpilot gemmer data om danskernes internetkøb i sin egen database, lyder det fra DR.

Data om køb på anvendes til at hjælpe netbutikkerne med at sende mail ud til køberne med opfordring til at skrive en anmeldelse. 

“Trustpilot gemmer så dit navn, din mailadresse, tidspunktet og det firma, der sender mailen, i deres database. Og oplysningerne bliver gemt for eftertiden - også selvom du aldrig klikker på linket i mailen eller ikke har en bruger hos Trustpilot,” skriver DR.

Direktør i Forbrugerrådet, Lars Pram, siger til sitet, at ‘de færreste af os’ regner med, at oplysninger om et webkøb videregives til ‘nogle helt andre.’

NNIT åbner nyt kontor i Shanghai

NNIT satser på kinesiske kunder med selskabets nye kontor i Shanghai, skriver Børsen.

Det kinesiske selskab hedder NNIT China og blev etableret i 2006.

“De sidste tre år er vi bare buldret afsted og vokset 50 procent. Godt nok er vi stadig små, men med 6000 medicinalvirksomheder i Kina er potentialet kæmpestort. Halvdelen af omsætningen kommer p.t. fra internationale aktører, men vi vil givetvis se mange flere kinesiske på banen de kommende år. Så derfor mener vi, det er rigtig timing at udvide vores Kina-forretning med et kontor i Shanghai," siger Søren Østergaard, der er administrerende direktør for NNIT China, til avisen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil se på bitcoin

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er klar til at se på bitcoin i 2018 efter Skatterådet har vurderet kryptovalutaen. Det kan blive nødvendigt at se på ny lovgivning på området, siger han til Business.

Til Business siger han, at der er ‘både muligheder og udfordringer’ i kryptovalutaerne.

“Fra et forbrugerperspektiv kan der være fordele, men som politiker kan jeg også se nogle voldsomme udfordringer,” siger han til avisen.

Han peger blandt andet på, at bitcoin kan anvendes til at ‘understøtte kriminalitet.’

Europæiske nyhedsbureauer vil have penge af Facebook, Twitter og Google

Ni europæiske nyhedsbureaer vil have EU til at sørge for, at Facebook og Google betaler dem penge for at dele nyhedshistorier fra blandt andet nyhedsbureauerne.

Facebook, Twitter, Google og de øvrige sociale medier producerer ikke indhold selv, men tjener penge på den trafik, der bliver udløst af deling af eksempelvis nyheder.

“Facebook er blevet verdens største medie, men de [internetfirmaerne, red] har intet produktionsnetværk, intet reporterhold i Syrien, ingen permanent tilstedeværelse i Zimbabwe eller journalister i Camoroun eller Myanmar,” lyder det fra nyhedsbureauerne i en fælles skrivelse bragt i franske Le Monde.

Jyske Bank klar med mobilt visa

Der er fuld gang i positionerings-kampen på mobilbetalingsområdet. Nu lancerer Jyske Bank et fuldt digitalt Visa-kort, som kun findes på brugerens smartphone i en wallet.

Brugeren vil selv kunne oprette kortet uden at være i kontakt med banken, og løsningen kan blandt andet anvendes med Apple Pay.

Læs også: Den store mobilbetalings-krig i gang i Danmark: Det skal der til for at vinde krigen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere