Artikel top billede

Microsoft på vej med smart OneDrive-funktion der kan redde dig fra et ransomware-angreb

Ransomware er et stigende problem, men nu er Microsoft på vej med en særlig OneDrive-funktion, der betyder, at et ransomware-angreb kan have mindre effekt

Microsoft er på vej med en ny OneDrive-funktion, der kan redde dig, hvis du bliver ramt af et ransomware-angreb.

Ransomware-angreb fungerer oftest ved at kryptere din harddisks indhold og kræve en løsesum, før det kan låses op.

Men Microsoft fremviste ved et Sharepoint-event i San Diego for nyligt en kommende OneDrive-funktion, der vil kunne redde dine data, hvis du bliver ramt af ransomware-angreb..

Har du slået synkronisering til fordelt over hele computeren via OneDrive, vil den i fremtiden kunne synkronisere tilbage i tiden som en anden tidsmaskine og på den måde genoprette dine data fra før ransomware-angrebet - også selvom dine OneDrive-data også er blevet krypteret.

Funktionen kan selvfølgelig også bruges til at redde en slettet version af en fil, og ifølge mspoweruser.com, der var til stede ved eventet, vil Microsoft udgive funktionen i løbet af de kommende uger.

Læs også: Microsoft endelig med på vognen: Skype-samtaler bliver krypteret

Funktionen minder meget om MacOS’ Time Machine-funktion, der fungerer på samme måde via en backup på en ekstern harddisk, men Microsoft tilgang til cloud-funktionen kan være yderst interessant for de OneDrive for Business-brugere, der nu måske ikke bliver helt så hårdt ramt af et angreb.

Også private og kommercielle NAS-servere har ofte tilsvarende funktioner.

Ransomware-angreb som Petya og WannaCry lagde virksomheder ned verden over sidste år med omfattende konsekvenser.

Det kan du læse meget mere om herunder: Det største ransomware-angreb nogensinde: Det vi ved om WannaCry indtil videre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere