Artikel top billede

Dansk top-programmør med 277.000 følgere lukker for Twitter og Instagram: "En fantastisk uge"

David Heinemeier Hansson har stor succes med Ruby on Rails og også på de sociale medier, hvor han har flere hundrede tusinde følgere. Nu er han dog endnu et eksempel på en bruger, der vælger at tage en 'detox' fra de sociale medier.

David Heinemeier Hansson, der står bag Ruby on Rails, er en en af de danske it-profiler, der har absolut flest følgere på de sociale medier.

I skrivende stund har han 277.000 følgere på Twitter, hvor han plejer at være yderst aktiv med skarpe og provokerende tweets om alt fra politik til teknologi.

I den seneste uge har der dog været helt stille på David Heinemeier Hanssons Twitter-profil. Han har nemlig - trods sit store publikum på netop Twitter - valgt at tage en pause på én uge fra det populære sociale medie.

Dermed er han endnu et eksempel i rækken af folk, der stiller spørgsmål ved, om al den tid, der bliver brugt på sociale medier, nu også er brugt optimalt?

"Taking a one week detox from Twitter. See you next week!” lød det den 10. januar fra den danske top-programmør, der følges af softwareudviklere verden over.

"En fantastisk uge"

Den seneste uges detox har tilsyneladende været god for David Heinemeier Hansson, der netop har meddelt, at han nu igen er tilbage på det sociale medie. 

Hans seneste tweet lyder nemlig:

“What a wonderful Twitter (and Instagram) free week that was. Not only did I read more books, stayed more present, and unseated some muscle memory, but it was just outright relaxing. Like sitting on a deserted island with a damn mojito in hand watching the waves.”

Står bag Ruby on Rails

David Heinemeier Hansson står bag det populære open source framework Ruby on Rails, der anvendes af webudviklere. 

Samtidig er han forfatter og har blandt andet skrevet bøgerne Getting real, Rework og Remote. Rework har rundet 300.000 solgte eksemplarer.

Han kommer oprindeligt fra København, men forlod Danmark i 2005 Danmark og bor i dag i Chicago, ligesom han også opholder sig i Sydspanien en stor del af året.

Læs hele historien her:

Danske David Hansson skabte Ruby on Rails: Derfor blev det et globalt megahit

Hvordan gør du med sociale medier?

Der er formentlig mange andre brugere af sociale medier, der har prøvet det samme som David Heinemeier Hansson, men det er opsigtsvækkende, at han - med 277.000 følgere - vælger Twitter fra, omend kun i en enkelt uge.

Samtidig må man sige, at vi efterhånden ser lidt af en tendens med, at folk fravælger et eller flere af de sociale medier.

Mange vender så også tilbage igen, så helt ubrugelige er de sociale medier nok trods alt ikke.

David Heinemeier Hansson uddyber på Twitter, at han benyttede den Twitter-fri uge til også at undlade at læse kommentarer rundt omkring på internettet, og at han varmt kan anbefale at 'sætte massernes menings-kakofoni på mute.'

Deltag gerne i afstemningen herunder og uddyb eventuelt din stemme i debatten.

Læs også:

Danske David Hansson skabte Ruby on Rails: Derfor blev det et globalt megahit

Dansk top-programmør kører Le Mans: Derfor minder racerløb om programmering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere