Artikel top billede

Sådan stopper du Apple fra at sløve din iPhone i iOS 11.3

iOS 11.3 bliver en stor opdatering, hvor den mest prominente nyhed er muligheden for at stoppe Apples begrænsning af ydeevnen, hvis dit batteri er dårligt

Apple kom i unåde, da det mod slutningen af 2017 kom frem, at selskabet gjorde iPhones med ældre batterier langsommere..

Formålet var at sænke telefonens ydeevne for at undgå pludselige genstarter på grund af ustabilitet. Samtidig ville Apple med lavere performance sørge for, at batterilevetid ikke blev ramt, selv om batteriet var gammelt.

Trods Apples tilsyneladende gode intentioner var mange brugere utilfredse med, at deres telefoner blev langsommere og potentielt hakkede i brugerfladen.

For at imødekomme brugernes kritik - og undgå yderligere shitstorms - har Apple sænket prisen på skift af en iPhones batteri til 229 kroner.

Det kan du læse mere om her: Det skal du gøre for at få skiftet dit (måske slidte) iPhone-batteri til 229 kroner

Mere vigtigt har Apple i den kommende iOS 11.3-opdatering gjort det muligt selv at se dit batteris tilstand.

Du kan eksempelvis se, hvor stor en kapacitet det har tilbage og ikke mindst, hvorvidt iOS automatisk har skruet ned for ydeevnen for at skåne batteriet.

På en ældre iPhone 6 Plus har vi installeret Apples beta-version af iOS 11.3 - iOS 11.3 har endnu ikke fået en udgivelsesdato - og her kan vi under batteriets indstillinger se, at batteriet har en kapacitet på 80 procent, og at Apple ikke har sænket ydeevnen på telefonen.

Dette ser du under Indstillinger -> Batteri -> Batteritilstand.

Det er her, at du vil kunne slå ydeevne-begrænsningen fra, men så skal du også forvente pludselige nedbrud på telefonen på grund af et brugt batteri.

Det er dog ikke noget, du aktivt selv kan slå til igen, før du igen oplever et uventet nedbrud som følge af det slidte batteri.

Det kan rettes op ved at skifte batteriet.

Styresystemet fortæller os også, at batteriets tilstand er “væsentligt forværret,” hvilket stemmer i overens med, at den normal dør efter fem-seks timer.

Funktionen vil kun kunne ses i iOS 11.3 på iPhone SE, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, and 7 Plus. Apple forklarer, at de nyere 8, 8 Plus og X er anderledes bygget op rent hardwaremæssigt, så der vil ikke være brug for det.

Læs også: Efter bevidst at have gjort iPhones langsommere: Apple undskylder ved at sænke prisen for batteri-udskiftning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere