Artikel top billede

De fleste kender nok til, at emailen kan være lidt af en tidsrøver. Det samme gælder de sociale medier.

Microsoft-undersøgelse: Ny teknologi gør langt fra altid medarbejderne mere produktive

Det er nødvendigt med en langt mere velovervejet og fornuftig digital kultur, hvis ny teknologi skal gøre medarbejderne mere produktive og ikke bare ende med at distrahere dem.

Det kan godt være, at der er masser af smart, moderne teknologi, man kan hive ned fra hylderne og installere hos virksomhedens medarbejdere. Desværre resulterer det langt fra altid i en højere produktivitet.

Det er budskabet i en ny stor undersøgelse. Mens budskabet i sig selv måske ikke er så overraskende, så er det bemærkelsesværdigt, at afsenderen er selveste Microsoft, en af verdens største it-virksomheder.

Hovedkonklusionen i undersøgelsen, som Microsoft står bag, er nemlig, at ny teknologi risikerer at distrahere medarbejderne i virksomheden frem for at gøre dem mere produktive.

Mange af de 20.000 deltagere fra 21 forskellige lande i Europa, der har deltaget i undersøgelsen, har svaret, at de blandt andet har svært ved at koncentrere sig på grund af de mange emails, beskeder og notifikationer.

Det skriver BBC, der kan fortælle, at kun 11,4 procent af de europæiske arbejdstagere siger, at de er meget produktive.

"Moderne arbejdere har adgang til en overflod af teknologi, men denne tilgængelighed kan ikke nødvendigvis overføres til, at det har en effekt,” lyder det i rapporten.

Læs også: Det vrimler med smarte teknologier til business intelligence og analytics - men lad nu være med at begå en brøler

Sociale medier forstyrrer

Ikke overraskende er de sociale medier et af de forstyrrende elementer, som respondenterne peger på, og Microsoft siger ifølge BBC da også, at der er en fare ved den konstante 'connectivity' og forventningen om, at man altid skal reagere på nye beskeder og lignende.

Derfor er en hovedpointe i rapporten også, at en mere klar digital kultur i virksomheden kan hjælpe til med at forbedre medarbejdernes produktivitet.

I de virksomheder, hvor man har en stærk digital kultur, svarer 22 procent af medarbejderne, at de er meget produktive - altså en langt højere andel end i virksomhederne generelt.

Læs også:

Nyt kæmpe it-marked: Her kaster man sig over augmented reality - bruges til at hindre alvorlige ulykker

Topchefer udpeger vejen til innovation og vækst: Disse teknologi-områder skal der fokus på




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere