Artikel top billede

Tysk domstol: Facebooks data-indsamling om brugerne er hujende ulovlig

Facebook indsamler data om brugerne i strid med tysk lov - blandt andet ved at skjule, hvad brugerne egentlig siger ja til.

Facebooks standard-indstillinger for anvendelse af brugernes data er ulovlig ifølge tysk lovgivning.

Sådan lyder en ny afgørelse fra en tysk domstol, lyder det fra den tyske forbrugerorganisation VZBV (Verbraucherzentrale bundesverband), som oprindeligt havde indgivet klage til den tyske domstol over Facebook.

I en udsendt meddelelse skriver VZBV, at Facebooks standard-indstillniger og en række af Facebooks almindelige bruger-betingelser er i strid med tysk forbruger-lovgivning.

“Facebook skjuler de standard-indstillinger, som ikke er privacy-venlige, i selskabets privacy-center og informerer ikke tilstrækkeligt om dette, når brugere registrerer sig,” lyder det fra VZBV.

Læs også: Tyske myndigheder: Facebook snager i dine data i al hemmelighed

Organisationen anfører, at selskaber alene må indsamle og anvende personoplysninger, hvis de pågældende brugere giver deres samtykke på baggrund af klar og forståelig information.

“Disse krav lever Facebook ikke op til,” lyder det fra VZBV.

Blandt andet har Facebook aktiveret lokaliserings-funktionen som default i Facebook-appen, ligesom selskabet som default har aktiveret søgemaskiners adgang til brugernes historik.

“Dette gør den personlige Facebook-profil nem og hurtig for alle at finde,” lyder det fra VZBV.

Facebook er ikke enig i afgørelsen og planlægger at anke den.

Selskabet meddeler, at der er blevet ændret på betingelserne og indstillingerne, siden sagen tog sin begyndelse i 2015.

“Vi arbejder hårdt på at sikre, at vores guidelines er klare og nemme at forstå, og at alle services, som Facebook leverer, lever op til at love,” lyder det fra Facebook.

Selskabet meddeler også, at det nu vil opdatere dets retningslinier for data-beskyttelse og andre betingelser, så alt flugter med den nye persondata-forordning fra EU.

Facebook har mere end to milliarder brugere fordelt over hele jordkloden, men er for alvor kommet i søgelyset i Europa - ikke mindst på grund af selskabets skattebetalinger.

Det kan du læse mere om her: Dugfrisk apport afslører: Vi går glip af skattemilliarder fra Google og Facebook

Selskabet blev i maj i fjor idømt en stor privacy-bøde i Frankrig for blandt andet at have tracket alle brugernes IP-adresser.

Det kan du læse mere om her: Har tracket brugerne overalt og lagret deres IP-adresser: Frankrig tildeler Facebook lovens hårdeste straf for privacy-brud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere