Artikel top billede

Bitcoin måske på vej mod spektakulært comeback: Er steget voldsomt de seneste to uger

Flere har dømt den omdiskuterede kryptovaluta bitcoin ude efter voldsomme kursfald her i 2018. Men nu ser udviklingen ud til at have taget en ny drejning - i hvert fald for en stund.

De fleste kryptoinvestorer fik én på sinkadusen i begyndelsen af året, da den ellers ustoppelige bitcoin fik sig en kursmæssig dukkert. 

Fra at have været efterårets helt store kursraket med daglige kursstigninger og nye rekorder faldt kursen i begyndelsen af februar til omkring 7.000 dollar fra et højdepunkt i midten december på lige knap 20.000 dollar. 

Mange har derfor peget fingre af kolleger eller venner, der havde købt sig ind i kryptoeventyret på vej mod toppen, men den seneste tid har bitcoin faktisk vundet terræn igen. Det skriver det svenske medie DI Digital

Læs nogle reflektioner om bitcoins her: Reflektioner over bitcoin og andre kryptovalutaer: Det begyndte at rykke i mit jyske muldvarpeskind for måske lige at følge de unge menneskers eksempel og blive rig i en fart

Fra et lavpunkt på 7.000 dollar har bitcoin siden begyndelsen af februar dag for dag oplevet nye stigninger. I dag ligger kursen på omkring 11.000 dollar. 

Men selv om investorer og spekulanter de seneste fjorten dage altså har genvundet noget af det tabte, så er der (som med de fleste andre investeringer) ingen garanti for, at de positive takter fortsætter. 

Blandt mange er der nu en opfattelse af, at der er tale om en investeringsboble og at det interessante ved bitcoin i virkeligheden er blockchain-teknologien bag ved kryptovalutaen.

Samtidigt har regeringer rundt om i verden har planer om at sætte ind med reguleringer på området, og det har givet markedet et "præg" af usikkerhed i form af en høj grad af volatilitet.

Læs mere her: Goldman Sachs om krypto-valuta efter tab på 500 milliarder dollar: “Det bliver værre endnu”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere