Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Test: På udkig efter god trådløs lyd til din telefon? De små elegante Jabra Elite 65t høretelefoner er et stærkt bud

Jabra Elite 65t er et af vores favoritheadsets hvis det skal være småt, smart og trådløst. Læs testen her.

Høretelefonstikket på din nye smartphone er desværre ved at lide samme skæbne som dronten, sabeltigeren og uroksen: De er forsvundet, og kommer ikke igen.

De fleste producenter har dog adaptere eller dedikerede høretelefoner til deres modeller, men for undertegnede bliver adapterne alt for ofte væk, og producenternes medfølgende udstyr er som regel det billigste, som de kan slippe afsted med at putte i æsken.

Der er derfor ikke nogen vej uden om trådløse Bluetooth-høretelefoner, hvis du vil nyde musik på løbeturen eller kontoret.

Et god bud er de små alsidige Elite 65t fra danske Jabra.

De har hyppigt siddet i undertegnedes ører de seneste tre uger - både til løb, i bilen og på kontoret.

Og det har de gjort godt - da jeg altså først fik dem ud af den plastikindpakning, som de kommer i fra fabrikken, som er ekstraordinær svær at friste ørepropperne fri af.

Men lykkedes det dig, eventuelt ved hjælp af en borehammer, flammekaster eller lignende, at få dem ud, så venter der dig en solid lydoplevelse til de 1.300 til 1.500 kroner, som Elite 65t på nuværende tidspunkt koster.

De er især bedre på lydsiden end Apples Airpods.

Og det skyldes først og fremmest, at 65t lukker mere lyd ude - og så at du med 65t får tre forskellige størrelser af gummipropper, så du kan tilpasse 65t-propperne til netop dit øre.

Jeg har løbet en del kilometer med Airpods og aldrig været bange for at miste dem, men 65t sidder bare bedre fast.

Til gengæld skal du passe mere på den øvrige trafik, for med 65t i ørerne kan det være svært at høre den.

Solid lyd

Til musik er lyden god.

Bassen vurderer vi til et ”ok,” mens vokalerne kan være en smule skjulte i det samlede lydbillede, og guitarer og andre instrumenter står rigtigt godt.

Samlet set er det en rigtig god lyd, som du får med 65t.

Skifter du dog de medfølgende gummidutter, kan det påvirke lyden meget.

Undertegnede måtte således gå en størrelse ned for at sikre et mere behageligt fit og for at undgå den der ”osteklokke”-oplevelse, som tætsluttende høretelefoner kan give.

Det betød, at lyden blev væsentligt tyndere - en ting, som der heldigvis kan kompenseres for i den medfølgende gratis Jabra app med en enkel grafisk equalizer.

Jabra 65t kommer desuden med mikrofon, så du kan føre samtaler over det.

Her er vurderingen fra vores samtalepartnere, at lyden ligger mellem "god" til "jævn".

God så længe du sidder på et kontor eller i en bil, men jævn så snart du bevæger dig bare en smule udenfor i en smule blæst. Her kan det mærkes, at mikrofonerne sidder langt fra munden.

Kan mere end spille musik

De små Jabra ørepropper kan dog mere end bare spille musik. På siden dækker overfladen over en række funktioner, som du finder ved at trykke på siderne.

Du kan således med en enkelt tryk i højre øreprop, pause musikken (det sker også hvis du tager en prop ud) eller svare på et opkald. Og ved at dobbeltklikke på den kan du desuden, hvis du slår det til i app´en, lytte til omgivelserne gennem headsettets mikroner.

På den venstre prop kan du justere lydstyrken eller hoppe frem eller tilbage i din playliste.

Artiklen fortsætter under billedet...

Holder du knappen på den højre inde, aktiveres en direkte adgang til en digital stemmestyret assistent.

Med vores testede iPhone var det selvfølgelig Siri, som blev vækket af sin slumren.

Men Jabra samarbejder blandt andet også med Amazon, hvorfor man i app´en kan se at Alexa-tjenesten understøttes... snart.

Alt i alt fungerer knapperne rimeligt godt, specielt efter lidt tilvænning, og det er rigtigt rart at have volumenkontrollen lige ved hånden.

Det kan dog føles lidt ubehageligt at trykke på knappen, for selv lette tryk skubber proppen let ind i dit øre.

Når ørepropperne i øvrigt ikke sidder i dit øre, så opbevares de i det medfølgende etui, der også fungerer som oplader. Det lader du til gengæld med det medfølgende mini-USB-kabel.

Jabra siger selv, at ørepropperne holder strøm i fem timer og at etuiet, som også har et batteri, kan lade dem et par gange – så du i alt har cirka 15 timer, inden du skal opsøge en stikkontakt.

Og efter et par uger vil vi sige, at de ser ud til at have ret.

Under alle omstændigheder har du nok propperne så tit i etuiet, at de bliver løbende opladt, medmindre du løber en (langsom) maraton eller har propperne i ørene en hel arbejdsdag.

En ting vi savner ved etuiet er dog en eller anden form for magnetlås til ørepropperne.

Det har blandt andet B&O, og det forhindrer de små propper i at falde ud når du åbner etuiet – hvilket er sket for os et par gange.

Men det er skønhedsfejl. For Jabra Elite 65t er et af vores favoritheadsets hvis det skal være småt, smart og trådløst.

Læs også: Overblik: Her er de bedste fuldt trådløse headset


Loading ikon