Artikel top billede

Kæmpe gennembrud for trådløs strøm: Det vælter frem med nye løsninger

Der er fuld fart på udbredelsen af løsninger til trådløs opladning af blandt andet smartphones og smartwatches.

Der var engang, hvor man skulle bruge en oplader med kabel for at kunne få strøm på sin smartphone.

Sådan kan det meget vel komme til at lyde i it-historiebøgerne om ganske få år. Det vrimler nemlig frem med løsninger og teknologier inden for trådløs strøm.

Markedet for trådløs strøm voksede alene i 2017 med 40 procent på verdensplan.

500 millioner enheder med trådløs opladning blev sendt ud på markedet i løbet af året.

Det skriver analysefirmaet IHS Markit, der kan fortælle, at det i høj grad er smartphones og wearables, der driver væksten.

“Det var primært mobiltelefoner, der sikrede den stærke vækst i trådløs strøm-teknologi i 2017, efter at Samsung lagde ud med sit flagskib, Galaxy S8-smartphonen, i april 2017."

"Apple fulgte efter i november 2017 og tilføjede teknologien til sine nye iPhone-enheder, inklusiv iPhone 8 og 8 Plus.”

Samtidig er wearables og måske især smartwatches med til at fremme trådløs opladning yderligere, lyder det fra analysefirmaet. 

“Apple Watch, der har haft en proprietær, lav-frekvens oplader-løsning siden lanceringen i 2015, førte an inden for trådløs opladning i kategorien wearables i 2017,” skriver IHS Markit.

Der er dog også et stort marked for trådløs strøm til mere simple apparater. Eksempelvis kan IHS Markit fortælle, at der i 2026 vil blive sendt 100 millioner elektriske tandbørster med trådløs opladning på markedet.

Der er nu én dominerende standard

Analysefirmaet skriver samtidig, at flere forbrugere er blevet bevidste om mulighederne med trådløs strøm - der er nu en 'awareness' på over 80 procent i alle regioner.

Det ventes at stige yderligere med blandt andet Apples satsning på området, men samtidig er det endnu kun 29 procent af forbrugerne, der rent faktisk anvender løsninger til trådløs opladning. Brugen forventes derfor at stige markant i de kommende år.

“Det er ikke så overraskende, at brugen af trådløs opladning stadig er relativt begrænset, da teknologien til trådløs opladning i flagskib-smartphones fra Samsung og Apple først blev tilgængelig i 2017,” lyder det fra Victoria Fodale, senioranalytiker hos IHS Markit.

Hun påpeger, at det tidligere har været en udfordring, at der eksisterede flere standarder til trådløs opladning, men at standarden Qi nu ser ud til have vundet kampen - og at den vil finde vej til endnu flere smartphones i år.

Læs også:

Endelig viser trådløs strøm tænder: Nu kommer trådløs opladning buldrende til alle dine it-enheder

Nu kommer den nye WiFi-standard: Det skal du vide om WiFi 802.11ax




IT-JOB

NEM IT-Solutions A/S

IT-driftskonsulent

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren løsningsarkitekt til komplekst systemlandskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere