Artikel top billede

(Foto: Netcompany)

Netcompany sigter efter børsnotering om få måneder

Netcompany sigter efter børsnotering til juni, lyder det i Børsen.

Netcompany sigter efter en børsnotering til juni, skriver Børsen, der dog ikke har nogen kilder på historien.

Ifølge avisen er det Netcompanys hovedaktionær, kapitalfonden FSN Capital, som ejer godt 50 procent af aktierne, der har sigtekornet rettet mod en notering til sommer.

Ingen af de involverede har nogen kommentarer til oplysningerne i avisen.

Netcompany har for alvor haft gang i sejlene i de senere år, hvor selskabet har vundet mange kontrakter - ikke mindst i det offentlige.

Der var også i november rygter fremme om, at Netcompany sigtede efter en børsnotering i ‘begyndelsen af 2018.’

Har solgt flere gange

Netcompany blev for under to år siden købt af den norske kapitalfond FSN. Det skete i slutningen af 2015, hvor FSN købte godt halvdelen af Netcompany for 1,1 milliarder kroner efter en lynproces.

Her beholdte de tre daværende ejere, direktør André Rogacsewski, Carsten Gomard samt Claus Jørgensen, lige under halvdelen af aktierne.

Det var faktisk anden gang, at André Rogacsewski, Carsten Gomard og Claus Jørgensen scorede kassen på at sælge Netcompany.

De solgte nemlig selskabet til kapitalfonden Axcel i 2006, men valgte i 2011 efter en forrygende vækstperiode at købe selskabet tilbage fra Axcel, som tjente en kvart milliard kroner på handlen.

Siden er det gået over stok og sten med Netcompany.

Det kan du læse mere om her: Netcompany klar med rekord-regnskab: Omsætningen buldrer i vejret - sammen med antallet af medarbejdere

Selskabets omsætning var i seneste regnskabsår steget med 18,5 procent. Omsætningen er blevet fordoblet siden 2012, mens driftsresultatet i 2016 landede på 210 millioner kroner.

Det ventes, at Netcompany i det kommende regnskabsår for 2017 vil præsentere et rekord-resultat.

Det vil være oplagt for investorerne at børsnotere selskabet i kølvandet på dette, da det vil kunne øge markedsvurderingen på selskabet, som ventes at komme til at ligge i omegnen af fem milliarder kroner.

Som alle andre kapitalfonde sigter FSN efter at optimere sine virksomheders værdi i løbet af en ganske kort årrække og dernæst sælge virksomheden i en såkaldt exit med så stor en gevinst som mulig.

Netcompany-direktør André Rogaczewski, der ellers er kendt for at være åben, har hele tiden holdt lav profil med udmeldinger om en eventuel kommende børsnotering, som han har nøjedes med at betegne som noget, der ‘lyder spændende.’

Læs et interview med André Rogaczewski her: Netcompany er vokset fra startup til sværvægter og forklaringen er simpel: “Vores kultur er andres overlegen.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere