Artikel top billede

Dell EMC er nu verdens største server-producent i et buldrende varmt marked: Salget er steget 26 procent på et år

Det globale salg af servere buldrer frem. Især Dell EMC skovler servere over rampen som aldrig før og er efter forrygende vækst nu verdens største server-selskab. Se listen med de største leverandører.

Det globale salg af servere voksede i fjerde kvartal af 2017 med hele 25,7 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere, lyder det analysehuset Gartner.

Dermed afsluttede kvartalet med fynd og klemt et fremgangsrigt år for verdens server-producenter, da salget af servere i 2017 voksede med 10,4 procent målt på omsætning og 3,1 procent målt på styk-antal i forhold til 2016.

“Væksten er drevet af den relativt stærke økonomi over hele kloden,” lyder det fra Gartner, der erklærer sig ‘overrasket’ over, at der er fremgang i stort set alle geografiske områder og i alle markeds-segmenter.

Væksten har især været stor på de nordamerikanske og asiatiske markeder med henholdsvis 27,6 procent og 35,1 procent.

Ser man på styk-antal, er de asiatiske marked vokset mest med en stigning i antal solgte servere på hele 21,2 procent.

I Europa er omsætningen steget, men styk-antallet faldet.

Dell EMC overhaler HPE

Målt på omsætning har Dell EMC nu overhalet HPE som verdens største server-selskab.

Dell EMC har ifølge Gartner haft helt forrygende vækst i salget - nemlig på næsten 40 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

HPE har ‘kun’ haft fem procents vækst. Det betyder, at Dell EMC med en kvartals-omsætning på 3,6 milliarder dollar nu lige akkurat sniger sig foran HPE med en markedsandel på henholdsvis 19,4 procent og 19,3 procent.

På tredjepladsen finder vi IBM.

Og på fjerdepladsen finder vi det for mange nok ukendte kinesiske server-selskab Inspur Electronics, der er buldret ind på markedet.

Inspur Electronics server-salg er vokset med næsten 128 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Ser vi på styksalg er Dell EMC også størst med et samlet salg i Q4 på 582.720 servere fulgt af HPE, der er gået kraftigt tilbage med et samlet salg på i alt 439.936 servere, mens Huawei på tredjepladsen har solgt knap 258.000 servere i kvartalet.

I Europa er HPE stadig størst

På det europæiske EMEA-marked er HPE dog stadig det selskab, der sælger servere for flest penge.

Målt på omsætning sidder HPE på 29,4 procent af EMEA-markedet, mens Dell EMC sidder på 22 procent, IBM på 13,2 procent og Lenovo på 7,8 procent.