Artikel top billede

Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen

Tech fra Toppen: It- og forretningsudvikling er to sider af samme sag. It- og digitaliseringsdirektør i Alm. Brand, Thomas Erichsen, er gæst i Computerworlds podcast-serie Tech fra Toppen, hvor vi går all in på it-ledelse, governance og sammenhængen med forretningen.

Thomas Erichsen er it- og digitaliseringsdirektør i Alm. Brand.

Han ser it- og forretningsudvikling som to sider af samme sag. Og så er han gæst i denne episode af Tech fra Toppen, hvor vi går all in på it-ledelse, governance og sammenhængen med forretningen.

Faktisk er Thomas Erichsen overbevist om at it er forretningen, fortæller han.

Han løfter også sløret for, hvordan han har taget et opgør med it-projekterne og organiseret Alm. Brands it-folk i teams.

Du kan desuden høre Thomas Erichsen fortælle om: 

  • Hvorfor han mener, at du aldrig må belaste dine bedste folk mere end 80 procent.
  • At han har oplevet, at nogle it-folk kan være ikke bare to eller tre gange så effektive som andre, men 100 eller 200 gange mere effektive. Hvis chefen altså vil det.
  • Hvordan han har indset, at det først er når folk har arbejdet sammen på to til tre projekter, at de er rigtigt effektive. Og at skiftende projekthold derfor mister for meget viden - og at svaret er teams 
  • At han lagde en række nye snit i sin it-organisation, da han tiltrådte for halvandet år siden - og endte med at hyre 30-35 folk for at kunne bygge fuldstændige teams.
  • Hvordan han har gjort it og it-udviklingen mere agil og mere fremtidsorienteret med en horisont, der rækker ud over de oprindelige ni måneders planlægning.
Værter på podcasten er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld, og Torben Ruberg, en af Danmarks mest erfarne CIO'er - og kåret som årets CIO 2015 og senest CIO for Falck.

Du kan lytte til anden episode (40 minutter i alt) lige herunder - eller finde den på iTunes (link) eller via RSS (link). 

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.

Lyt med igen fordi: Næste gang taler vi om innovation med Martin Kring fra Kring A/S og stifter af Speedbooting.

Det gør vi, fordi ideer er den nye valuta - uanset om du arbejder i en eksisterende virksomhed eller en startup.  

Men hvordan finder du ideerne frem? Og hvordan får du skaleret dem så de kan leve deres eget liv? 

Lyt til Tech fra Toppen næste gang for at få svaret.

Du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link) eller RSS (link)