Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google: Slut med annoncer for kryptovalutaer hos os

Google nedlægger totalt forbud mod annoncering for kryptovalutaer og relaterede produkter på det gigantiske site. Men der er lidt tid at løbe på, for forbuddet træder først i kraft om nogle måneder.

Det er slut med at annoncere for kryptovalutaer og relaterede produkter på Googles gigant-site.

Sådan lyder det fra Googles moderselskab, Alphabet Inc, der dermed følger i kølvandet på Facebook, som i januar meddelte, at der var et lignende forbud på vej.

Der er dog lidt tid at køre på stadig for sælgere af kryptovaluta. Google-forbuddet træder nemlig først i kraft til juni.

Konkret vil Google fra juni ikke lægge plads til annoncer for uregulerede eller spekulative, finansielle produkter som binære optioner, spread betting og kryptovalutaer, fremgår det af selskabets opdaterede såkaldte products policy.

Den finder du her: New restrices financial products policy.

Med beslutningen samordner Google annoncer for kryptovaluta og lignende med annoncer for eksempelvis phishing, malware og andet farligt gods.

Det sker efter, at kryptovaluta for alvor kom på dagsordenen mod slutningen af sidste år, da bitcoin pludselig begyndte at stige eksplosivt i værdi.

Siden er værdien faldet til mere moderate højder. De store svingninger har blot underbygget, at kryptovalutaerne er ekstremt volatile og risikobetonede.

Læs også: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Farlige annoncer

I en blogpost - som du finder her - meddeler Google, at selskabet i fjor fjernede 3,2 milliarder annoncer, som var i strid med selskabets retningslinier for annoncering.

Det svarer til næsten 100 annoncer i sekundet året rundt, og det er næsten det dobbelte antal i forhold til 2016, hedder det.

“Det betyder, at vi er i stand til at blokere for langt størstedelen af de annoncer, der giver en dårlig oplevelse,” lyder det fra Google.

Selskabet peger som eksempler på dårlige annoncer, der bliver fjernet, på annoncer for phishing og malware med inficerede links (‘malvertising,’ kalder Google det selv).

“Vi har blokeret for 79 millioner annoncer, der har forsøgt at lokke folk over på malware-inficerede sites, og vi har fjernet 66 millioner ‘trick-to-click’-annoncer samt 48 millioner annoncer, der har forsøgt at få brugerne til at installere uønsket software,” lyder det fra Google.

Læs også:

Disse fem kilder giver kryptovalutaerne deres enorme værdi - også selv om de ikke er bundet op på banker og samfund

Harvard-professor med dyster bitcoin-spådom: “Om 10 år er en bitcoin nok 100 dollar værd - ikke 100.000”

Tidligere Mærsk-folk vil revolutionere shipping-branchen med blockchain: Skal rejse 150 millioner via ny kryptovaluta

Her er kryptovalutaernes store problem ... men der skal nok komme en løsning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere