Artikel top billede

Selvstændigt Oculus headset på vej - til en pris, som er til at betale

Når de store it-virksomheder køber noget, er det ofte for at slå det ihjel. Oculus er dog sluppet for Facebooks dødskys og har efter sigende et ny selvstændigt VR-headset klar.

"Once the big tech company buys something, it's dead – they're looking to kill it."

Det er det barske budskabet fra økonomiprofessor ved Harvard University Kenneth Rogoff i en artikel i Financial Review for nyligt.

For de store it-firmaer har så absurde mængder af opsparet kapital, at mange startups fristes til at sælge, hvorefter deres ideer assimileres af firmaer som Google eller Facebook - og aldrig ser lyset igen.

Udfordringen er, ifølge Kenneth Rogoff, at den slags fang-dem-mens-de-er-små opkøb ikke opfanges af konkurrencemyndighederne, som ellers er på vagt over for de store it-virksomheders monopoldannelser.

I det lys er tilsyneladende næste rent held at virtual reality-selskabet Oculus, som blev opkøbt af Facebook i marts 2014 for 2,3 milliarder dollar, ifølge vedholdende rygter er klar med et selvstændigt VR-headset til maj.

Headsettet, kaldet Oculus Go, bliver sandsynligvis præsenteret på Facebooks udviklerkonference F8 til maj. Prisen bliver 199 dollars eller lidt over 1.200 kroner før afgifter, moms og lignende. Så vi gætter på en dansk pris på et sted mellem 1.500 og 2.000 kroner.

Ideen med headsettet, som kommer med en Snapdragon-processor, 32 gigabyte lagerplads og indbygget lyd er at du kan benytte det uden at være koblet op imod en pc eller en smartphone. 

Den endelige lanceringsdato er dog endnu ukendt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere