Artikel top billede

Er du ved at være klar til kunstig intelligens? Umuligt at komme uden om, hvis data udgør en vigtig del af forretningen

I dag bruges AI allerede flittigt til alt fra at forudsige, hvornår dele af en vindmølle skal sendes til reparation, til at smage på øl eller til at finde de særlige enzymer, der kan forbedre et brøds smag mest muligt. Mulighederne er mange. Og det gælder om at komme med nu.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvordan du kommer i gang med AI
  • Hvilke kompetencer kræver det at implementere AI
  • De primære udfordringer med at få succes med AI
1.228
6:15 min
AI-teknologier og kunstig intelligens har udviklet sig i en sådan grad, at de største og mest teknologitunge virksomheder i disse år kaster sig frådende over en AI-buffet, der frister med alt det nyeste og smarte.

AI har bidt sig fast på højeste agenda hos de store danske virksomheder, når snakken falder på innovation og digital transformation.

Men er AI og kunstig intelligens kun forbeholdt de bedste virksomheder til it?

"Set fra min stol kan man slet ikke komme uden om AI og kunstig intelligens, hvis data udgør en vigtig del af forretningen. Teknologien er stadig i en modningsfase, men vi er på et stadie, hvor store som små virksomheder indenfor alle sektorer bør kigge meget nøje på potentialerne," siger Peter Kyvsgaard, ansvarlig for Data & AI, Microsoft Danmark.   
  
Gennemfør det nødvendige arbejde og se bort fra hypen
Gevinsterne ved AI kommer dog ikke dalende ned fra en stor hvid sky bare fordi, man har implementeret noget deep learning, machine learning, neurale netværk og alle de andre smarte begreber, som AI dækker over. 

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter