Artikel top billede

(Foto: Bornholms Efterskole/Berit Hvassum)

Strejke vil lukke alle skolers it-systemer efter påsken: “Jeg tror, jeg printer min årsplan ud”

Hvis KL og de faglige organisationer ikke når til enighed inden påske, lukker alle danske skolers it-systemer ned fra første dag efter ferien.

Hverdagen i danske folkeskoler bliver noget besværligere for både elever og lærere efter påskeferien, hvis KL og de faglige organisationer ikke kan nå til enighed om en overenskomstaftale.

Ifølge fagbladet Folkeskolen vil Undervisningsministeriet nemlig lukke alle dets it-systemer ned allerede 3. april, hvis der ikke ligger en aftale.

"Uden de nødvendige ressourcer i STIL (styrelsen for it og læring, red.) og hos Statens It, kan der ikke gennemføres de nødvendige løbende kontroller og opfølgninger på it-systemerne. Af sikkerhedsmæssige årsager er STIL derfor nødsaget til at lukke alle Undervisningsministeriets it-systemer under en konflikt", hedder det på ministeriets hjemmeside.

Lærer på Søndervangskolen i Glostrup, Christina Laurberg Petersen, troede først, at nedlukningen ville ramme hendes skole i tilfælde af en lockout fra 10. april.

Hun siger til bladet, at kommunikationen med forældrene vil lide mest uden it-systemerne.

"Jeg bruger det meget i min daglige kontakt med forældrene i min 1. klasse. Her er mange informationer, som skal gives, og hvis jeg ikke kan gøre det, så må jeg jo til at ringe rundt", siger hun.

"Jeg tror, at jeg printer min årsplan ud her i påsken, så jeg har den."

Ifølge Styrelsen for It og Læring vil det tage et par dage at åbne systemerne igen, når en eventuel konflikt er afsluttet.

Hos fagforeningen Prosa har man annonceret sympati-strejke blandt medlemmerne hos Statens It.

Det kan du læse mere om her: It-folk i Statens It vil nedlægge arbejdet - varsler sympatistrejke




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere