Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Apple: Nu bruger vi 100 procent vedvarende energi / Zuckerberg: Jeg påtager mig ansvaret / Telenor i Østre Landsret / Ny iPhone-version skal bidrage til HIV-behandling

Apple: Nu bruger vi 100 procent vedvarende energi. Zuckerberg: Jeg påtager mig ansvaret . Telenor i Østre Landsret. Ny iPhone-version skal bidrage til HIV-behandling. Dansk spilfirma har kinesisk kontakt. Steve Wozniak siger farvel til Facebook.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Apple: Nu bruger vi 100 procent vedvarende energi

Alle Apples anlæg i verden forsynes nu af vedvarende energi, meddeler selskabet. Det gælder butikker, datacentre, kontorer og lignende i 43 lande.

Hertil kommer, at i alt 23 såkaldte produktionspartnere har ‘forpligtet sig til at forsyne hele deres Apple-produktion med 100 procent miljøvenlig energi,” lyder det fra selskabet.

Det hele sker ifølge Apple “som del af [selskabets] engagement i kampen mod klimaforandring og bestræbelserne på at skabe et sundere miljø.”

Zuckerberg: Jeg påtager mig ansvaret

Facebooks Mark Zuckerberg påtager sig i en ansvaret for misbrug af mange millioner Facebook-brugeres data.

Den 33-årige stifter af Facebook var mandag på ‘undskyldnings-rundtur’ i Washington fulgt af et massivt sikkerheds- og presseopbud.

“Det var min fejl, og jeg beklager. Jeg grundlagde Facebook, jeg kører butikken, og jeg har ansvaret for det, der er sket her,” sagde han.

Han har i øvrigt fornylig modtaget undervisning og rådgivning i krisehåndtering af en hel sværm af eksperter i den slags - herunder nogle stykker, der har arbejdet for den tidligere (og ofte kritiserede) præsident George W. Bush.

Telenor i Østre Landsret

Telenor skal ifølge Børsen slås i Østre Landsret for sit synspunkt om, at jagten på personer, der streamer ulovligt, er løbet løbsk.

Det sker efter, at en række advokatfirmaer gennem længere tid har fået adgang til oplysninger om Telenor-kunders streaming.

“Som branche har vi i 2016 og 2017 udleveret oplysninger på flere hundrede tusinde kunder, som efterfølgende har fået breve fra private advokatfirmaer," siger juridisk direktør Mette Eistrøm Krüger til avisen.

Du kan læse mere om sagen her: Telenor vil anke dom: Vil ikke udlevere tusindvis af kundeoplysninger til advokater.

Ny iPhone-version skal bidrage til HIV-behandling

Apple meddeler også, at selskabet er klar med særlige versioner af iPhone 8 og iPhone Plus - begge med tilnavnet (Product) Red Special Edition, der som navnet antyder er røde.

“En del af provenuet for alle ((Product) Red-køb går direkte til The Global Funds HIV /AIDS-arbejde med test-, rådgivning-, behandlings- og forebyggelsesprogrammer med et særligt fokus på at eliminere overførsel af virus fra mødre til deres babyer. Siden indgåelsen af partnerskabet med (Red) i 2006 har Apple doneret mere end 160 millioner dollar til The Global Fund og dermed er de organisationens største corporate donor,” lyder det fra Apple.

Dansk spilfirma har kinesisk kontakt

Den aalborgensiske spiludvikler Bedtime har fået kontakt til kinesiske China Telecom og venter, at millionerne snart ruller ind, skriver Børsen.

I løbet af den kommende tid vil den kinesiske gigant lancere tre af Bedtimes spil i Kina og nærmeste omegn. Partnerne deler gevinsten lige over.

“I Kina spiller over 500 millioner gamere computerspil mindst en gang om ugen. Det er flere, end der er indbyggere i USA. Hvert år omsættes der for 32 milliarder dollar, hvilket kan sammenlignes med knap 1 mia. dollar i hele Norden," siger direktør Klaus Pedersen til avisen.

Steve Wozniak siger farvel til Facebook

Flere kendisser har siden Facebook-skandalen fået rigeligt med spalteplads og omtale på at fortælle, at de næret af forargelsens raseri - nok mere eller mindre permanent - lukker deres Facebook-profil.

Nu hopper vi også med på vognen (sorry).

Apples medstifter, Steve Wozniak, siger nemlig, at han har lukket sin Facebook-profil på grund af bekymring over Facebooks brug af personlig data.

“Brugerne giver alle detaljer om deres liv til Facebook. Og Facebook bruger informationerne til at tjene penge på reklame. Indtjeningen kommer fra brugernes info, men brugerne får ingen del af overskuddet,” skriver han til USA Today.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere