TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Morgen-briefing: Apple: Nu bruger vi 100 procent vedvarende energi / Zuckerberg: Jeg påtager mig ansvaret / Telenor i Østre Landsret / Ny iPhone-version skal bidrage til HIV-behandling

Apple: Nu bruger vi 100 procent vedvarende energi. Zuckerberg: Jeg påtager mig ansvaret . Telenor i Østre Landsret. Ny iPhone-version skal bidrage til HIV-behandling. Dansk spilfirma har kinesisk kontakt. Steve Wozniak siger farvel til Facebook.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Apple: Nu bruger vi 100 procent vedvarende energi
Alle Apples anlæg i verden forsynes nu af vedvarende energi, meddeler selskabet. Det gælder butikker, datacentre, kontorer og lignende i 43 lande.

Hertil kommer, at i alt 23 såkaldte produktionspartnere har ‘forpligtet sig til at forsyne hele deres Apple-produktion med 100 procent miljøvenlig energi,” lyder det fra selskabet.

Det hele sker ifølge Apple “som del af [selskabets] engagement i kampen mod klimaforandring og bestræbelserne på at skabe et sundere miljø.”

Zuckerberg: Jeg påtager mig ansvaret
Facebooks Mark Zuckerberg påtager sig i en ansvaret for misbrug af mange millioner Facebook-brugeres data.

Den 33-årige stifter af Facebook var mandag på ‘undskyldnings-rundtur’ i Washington fulgt af et massivt sikkerheds- og presseopbud.

“Det var min fejl, og jeg beklager. Jeg grundlagde Facebook, jeg kører butikken, og jeg har ansvaret for det, der er sket her,” sagde han.

Han har i øvrigt fornylig modtaget undervisning og rådgivning i krisehåndtering af en hel sværm af eksperter i den slags - herunder nogle stykker, der har arbejdet for den tidligere (og ofte kritiserede) præsident George W. Bush.

Telenor i Østre Landsret
Telenor skal ifølge Børsen slås i Østre Landsret for sit synspunkt om, at jagten på personer, der streamer ulovligt, er løbet løbsk.

Det sker efter, at en række advokatfirmaer gennem længere tid har fået adgang til oplysninger om Telenor-kunders streaming.

“Som branche har vi i 2016 og 2017 udleveret oplysninger på flere hundrede tusinde kunder, som efterfølgende har fået breve fra private advokatfirmaer," siger juridisk direktør Mette Eistrøm Krüger til avisen.

Du kan læse mere om sagen her: Telenor vil anke dom: Vil ikke udlevere tusindvis af kundeoplysninger til advokater.

Ny iPhone-version skal bidrage til HIV-behandling
Apple meddeler også, at selskabet er klar med særlige versioner af iPhone 8 og iPhone Plus - begge med tilnavnet (Product) Red Special Edition, der som navnet antyder er røde.

“En del af provenuet for alle ((Product) Red-køb går direkte til The Global Funds HIV /AIDS-arbejde med test-, rådgivning-, behandlings- og forebyggelsesprogrammer med et særligt fokus på at eliminere overførsel af virus fra mødre til deres babyer. Siden indgåelsen af partnerskabet med (Red) i 2006 har Apple doneret mere end 160 millioner dollar til The Global Fund og dermed er de organisationens største corporate donor,” lyder det fra Apple.

Dansk spilfirma har kinesisk kontakt
Den aalborgensiske spiludvikler Bedtime har fået kontakt til kinesiske China Telecom og venter, at millionerne snart ruller ind, skriver Børsen.

I løbet af den kommende tid vil den kinesiske gigant lancere tre af Bedtimes spil i Kina og nærmeste omegn. Partnerne deler gevinsten lige over.

“I Kina spiller over 500 millioner gamere computerspil mindst en gang om ugen. Det er flere, end der er indbyggere i USA. Hvert år omsættes der for 32 milliarder dollar, hvilket kan sammenlignes med knap 1 mia. dollar i hele Norden," siger direktør Klaus Pedersen til avisen.

Steve Wozniak siger farvel til Facebook
Flere kendisser har siden Facebook-skandalen fået rigeligt med spalteplads og omtale på at fortælle, at de næret af forargelsens raseri - nok mere eller mindre permanent - lukker deres Facebook-profil.

Nu hopper vi også med på vognen (sorry).

Apples medstifter, Steve Wozniak, siger nemlig, at han har lukket sin Facebook-profil på grund af bekymring over Facebooks brug af personlig data.

“Brugerne giver alle detaljer om deres liv til Facebook. Og Facebook bruger informationerne til at tjene penge på reklame. Indtjeningen kommer fra brugernes info, men brugerne får ingen del af overskuddet,” skriver han til USA Today.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Gratis e-bog: Mister du pusten på BI-bjergetapen? Tag den lige vej i stedet!
Denne e-bog er relevant for dig der sidder i en virksomhed, der allerede arbejder med Dynamics 365 for Finance & Operations, eller som overvejer at få det. Det er din genvej til at komme tilbage på BI-motorvejen, hurtigt og på den rigtige måde. Du finder ud af hvordan du kommer ud over bumpene og uden om hullerne på bjergvejen med CBI Plugin, så du igen kommer tilbage på motorvejen og kan køre direkte mod målet. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du kommer over – eller helt undgår – de største bump på bjergetapen.