HP Chromebook x2

Nu skal Chromebooks udfordre Apples iPad: Her er de første Chrome OS-baserede tablets

Både Apples iPad og iPad Pro står for skud, når Acer og HP gentænker hvordan en tablet skal fungere.

Apples dominans indenfor tabletverdenen har længe ikke været til at hugge eller stikke i.

En ny type af tablets, baseret på Googles desktop-styresystem, Chrome OS, vil nu gøre endnu et forsøg på at fravriste markedsandele i det svære tabletmarked.

To elektronik-kæmper blæser nu til angreb, hver med deres forskelligartede bud på, hvordan en Chromebook-tablet skal skæres.

Acer bød for to uger siden ind med verdens første Chrome OS tablet, Chromebook Tab 10, mens HP i dag offentliggør den mere avancerede Chromebook x2.

En iPad med ChromeOS
Acer har tydeligvis skelet til Apples iPad, dengang Chromebook Tab 10 blev til.

Teknikbladet på skærmen er stort set identisk med det, du i dag finder i Apples iPad: 9,7 tommer med en opløsning på 2.048 x 1.536 pixels.

Her dog ingen home-knap, betjeningen foregår via touch eller den lille digitizer-pen, signeret af Wacom, som er gemt i bunden af Chromebook Tab 10.

Tabletten drives frem af en hexa-core Rockchip OP1 processor assisteret af 4GB RAM og 32GB lagerplads. Processoren er relativ ukendt, men den kan bryste sig af at være den første processor udviklet specifikt til Chromebooks.

Læs også: Test af Apples splinternye iPad: Fremstår som andensorteringen af et luksusprodukt (men udgangspunktet er godt)

Lækker HP
Mens Acer har Apples billigere iPad i sigtekornet, går HP efter at udfordre Apples dyrere Pro-serie og Microsofts Surface-hybrider. Med HP’s Chromebook x2 er der skruet op for design, ydelse og størrelse.

Her disker HP op med 12,3 tommer stort touch-display i 3:2 format (2.400 x 1.600 pixels) der, ligesom Microsofts Surface, lander mellem de to iPad Pro størrelser.

Der skal kunne bestilles noget på den nye Chromebook, hvorfor HP inkluderer både keyboard med touchpad, samt en pen, til at styre maskinen.

Kræfterne sørger en intel Core m3 for, sammen med 4 eller 8GB RAM. Lagerpladsen er på 32GB, mens batteriet skulle sikre 10,5 timers driftstid.

ChromeOS er en udfordring
Fælles for de to nye tablets, er at de skal overbevise køberne om, at Chrome OS er en lys idé i et tabletformat.

Selvom Google igennem de seneste par år har gjort fremskridt i at tilpasse sit styresystem til touch-betjening, kan det endnu ikke løbe fra sine desktop-rødder.

En større integration af Android-applikationer har dog i den seneste tid udvidet systemet potentiale.

Begge tablets vil til gengæld kunne prale med, at de er væsentligt billigere end alternativerne fra Apple.

HP Chromebook x2 bliver dyrest blandt de to nye Chrome-tabletter, men den vil fortsat underbyde sine umiddelbare rivaler.

Debutprisen lyder på 599 amerikanske dollar – godt 3.600 kroner – 50 dollar mindre end begyndermodellen i Apples iPad Pro portefølje. Apples Pencil og Smart Keyboard skal dog tilkøbes.

Chromebook x2 får salgsdebut i juni måned, mens Acer Chromebook Tab får sin globale salgsstart i løbet af maj.

Debutprisen lyder her på 329 amerikanske dollar. Samme pris som Apples seneste iPad – men sidstnævnte inkluderer ikke nogen pen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Kan din virksomhed klare kontinuerlige updates på Dynamics 365?
Som del af deres ”Evergreen” strategi, udgiver Microsoft pr. 1. april 2019 månedlige opdateringer på deres Dynamics 365, og holder jeres ERP-platform opdateret. Denne approach eliminerer inkonsistente releases og massive opgraderinger, som – historisk set – har vist sig at være tidskrævende og dyre at implementere. På negativsiden, så er din organisation nødt til at studere og forberede hver eneste opdatering på forhånd. Hvis ikke I gør det, så er i ude af stand til at forudse, hvis det har indvirkning på jeres processer, applikationer og tilpasninger. Læs mere i dette white paper og minimér risici fremadrettet.