HP Chromebook x2

Nu skal Chromebooks udfordre Apples iPad: Her er de første Chrome OS-baserede tablets

Både Apples iPad og iPad Pro står for skud, når Acer og HP gentænker hvordan en tablet skal fungere.

Apples dominans indenfor tabletverdenen har længe ikke været til at hugge eller stikke i.

En ny type af tablets, baseret på Googles desktop-styresystem, Chrome OS, vil nu gøre endnu et forsøg på at fravriste markedsandele i det svære tabletmarked.

To elektronik-kæmper blæser nu til angreb, hver med deres forskelligartede bud på, hvordan en Chromebook-tablet skal skæres.

Acer bød for to uger siden ind med verdens første Chrome OS tablet, Chromebook Tab 10, mens HP i dag offentliggør den mere avancerede Chromebook x2.

En iPad med ChromeOS
Acer har tydeligvis skelet til Apples iPad, dengang Chromebook Tab 10 blev til.

Teknikbladet på skærmen er stort set identisk med det, du i dag finder i Apples iPad: 9,7 tommer med en opløsning på 2.048 x 1.536 pixels.

Her dog ingen home-knap, betjeningen foregår via touch eller den lille digitizer-pen, signeret af Wacom, som er gemt i bunden af Chromebook Tab 10.

Tabletten drives frem af en hexa-core Rockchip OP1 processor assisteret af 4GB RAM og 32GB lagerplads. Processoren er relativ ukendt, men den kan bryste sig af at være den første processor udviklet specifikt til Chromebooks.

Læs også: Test af Apples splinternye iPad: Fremstår som andensorteringen af et luksusprodukt (men udgangspunktet er godt)

Lækker HP
Mens Acer har Apples billigere iPad i sigtekornet, går HP efter at udfordre Apples dyrere Pro-serie og Microsofts Surface-hybrider. Med HP’s Chromebook x2 er der skruet op for design, ydelse og størrelse.

Her disker HP op med 12,3 tommer stort touch-display i 3:2 format (2.400 x 1.600 pixels) der, ligesom Microsofts Surface, lander mellem de to iPad Pro størrelser.

Der skal kunne bestilles noget på den nye Chromebook, hvorfor HP inkluderer både keyboard med touchpad, samt en pen, til at styre maskinen.

Kræfterne sørger en intel Core m3 for, sammen med 4 eller 8GB RAM. Lagerpladsen er på 32GB, mens batteriet skulle sikre 10,5 timers driftstid.

ChromeOS er en udfordring
Fælles for de to nye tablets, er at de skal overbevise køberne om, at Chrome OS er en lys idé i et tabletformat.

Selvom Google igennem de seneste par år har gjort fremskridt i at tilpasse sit styresystem til touch-betjening, kan det endnu ikke løbe fra sine desktop-rødder.

En større integration af Android-applikationer har dog i den seneste tid udvidet systemet potentiale.

Begge tablets vil til gengæld kunne prale med, at de er væsentligt billigere end alternativerne fra Apple.

HP Chromebook x2 bliver dyrest blandt de to nye Chrome-tabletter, men den vil fortsat underbyde sine umiddelbare rivaler.

Debutprisen lyder på 599 amerikanske dollar – godt 3.600 kroner – 50 dollar mindre end begyndermodellen i Apples iPad Pro portefølje. Apples Pencil og Smart Keyboard skal dog tilkøbes.

Chromebook x2 får salgsdebut i juni måned, mens Acer Chromebook Tab får sin globale salgsstart i løbet af maj.

Debutprisen lyder her på 329 amerikanske dollar. Samme pris som Apples seneste iPad – men sidstnævnte inkluderer ikke nogen pen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Modernisér din it-sikkerhed nu – her er 10 grunde til hvorfor og hvordan du gør!
Lad os se det i øjnene. Din organisation gør højst sandsynligt ikke alt, hvad den kan, for at sikre brugere og it-ressourcer. Du kender alt til high-profile hacks og sårbarheder, og selvfølgelig er du bekymret. Men sikkerhed er ikke den eneste ting, som konsumerer din virksomheds begrænsede ressourcer, og udover det, så har I ikke været udsat for alvorlige brud, endnu. Som mange andre virksomheder har lært på den hårde måde, så er håb en værdifuld menneskelig egenskab, men det er bestemt ikke et stærkt fundament for en Enterprise strategi. Heldigvis, så er der både overbevisende grunde til at fokusere på at forbedre din virksomheds sikkerhed, og skridt du kan tage i dag for at gøre det væsentligt.