Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft gør klar til krig mod AWS i Danmark: Sådan vil selskabet måle sin succes i cloud-kampen

Microsofts danske cloud-forretning skal bedømmes på, hvordan selskabets kunder tackler disruption. "Man skal se på om, de været dygtige nok til at digitalisere og transformere deres forretninger, og hvis de har det, så kan vi sige, at det har været en succes," siger kommunikationsdirektør Katrine Prien.

"Hvor er Mærsk om et år? Hvor er Grundfos? Hvor er Carlsberg? De kæmper alle sammen med at finde ud af, hvad deres rolle skal være i fremtiden. De er udfordrede af disruption. Hvor har vi hjulpet dem til at være om et år? Sådan kunne jeg godt tænke mig at måle vores succes."

Så klar er meldingen fra Microsofts danske kommunikationsdirektør, Katrine Prien, der tilføjer:

"Det er der vores opgave ligger. Man skal se på, om de været dygtige nok til at digitalisere og transformere deres forretninger, og hvis de har det, så kan vi sige, at det har været en succes."

Læs også: Amazons kæmpe cloud-forretning åbner i Danmark: Her er selskabets planer med AWS i Danmark

Med andre ord vil Microsoft i de kommende år måles på, hvor stor en værdi selskabets cloud-tjeneste, Microsoft Azure, skaber for selskabets danske erhvervskunder.

Identiske målsætninger

Beskeden fra Microsoft kommer efter verdens største cloud-udbyder, AWS, torsdag offentliggjorde åbningen af selskabets første danske kontor.

Dermed rykker cloud-giganten nu også fysisk ind på det danske marked.

Og Microsofts udmelding minder til forveksling om AWS' målsætninger på det danske cloudmarked. Her lyder det, at man vil tilbyde de danske kunder "den mest komplette og udviklede cloud-service, der findes," ligesom AWS også gerne vil "bedømmes på antallet af gode historier, der kommer fra vores kunder."

Det kan du læse mere om her: Amazon Web Services åbner i Danmark - men hvad er ambitionen? "Vi vil gerne bedømmes på antallet af gode historier, der kommer fra vores kunder"

Ingen af selskaberne ønsker at melde konkrete mål ud, hvad enten det drejer sig om antallet af kunder, udviklingen i omsætningen eller størrelsen på markedsandele.

Kundernes spørgsmål har ændret karakter

Katrine Prien slår fast, at det danske marked har udviklet sig enormt hurtigt i løbet af det seneste år, og en stor del af de danske virksomheder efterspørger cloud-løsninger, hvilket stiller krav til cloud-udbydernes evner i forhold til at udvikle virksomhedernes forretninger sammen med selskaberne.

Læs Også: Danmarks tech-ambassadør: Amazon Web Services' indtog i Danmark er kun begyndelsen

Det underbygges af den type dialog, Microsoft har med sine kunder om implementeringen af cloud-løsninger.

Læs også: AWS nu på dansk jord: Åbner for at bygge dansk datacenter

"Hvis vi bare kigger et år tilbage, så kunne vi stadig opleve virksomheder, der stillede spørgsmål ved sikkerheden i cloud. I dag er det ikke de samme spørgsmål, vi oplever. Det er ikke et spørgsmål, om de tør længere. Nu er det er mere et spørgsmål om, hvordan skal det gøres," siger hun og fortsætter:

"Mange virksomheder føler et øget pres for at imødekomme den teknologiske udvikling af vores samfund. Vores opgave er at kunne tage en forretningsbaseret dialog med de her danske virksomheder og hjælpe dem med at prioritere, hvordan de skal udvikle deres forretning."

Cloud er asfalten for danske virksomheders digitalisering

Selv om Microsoft prøver at nedtone betydningen af AWS' indtog på det danske marked, er der udsigt til en interessant oprustningskamp i de kommende år, da selskabets fokus på cloud-løsninger kun bliver større.

"Cloud bliver den grundlæggende del af vores forretning i fremtiden – og det er det også i dag for den sags skyld. Vi har rigtigt mange services, der er cloudbaserede. Det fylder rigtigt meget og vil kun fylde mere i fremtiden. Cloud er asfalten der gør, at virksomhederne kan digitalisere," siger Katrine Prien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere