Jabras Evolve 75e headset har potentiale til at være en trofast følgesvend.

Test: Jabra Evolve 75e er nok det mest pålidelige headset, du kan købe i dag

Med Evolve 75e vil danske Jabra skabe mere end et business-headset. Selskabet er ikke langt fra at være i mål her.

Danske Jabra er langt fra uerfaren, når det gælder bærbar lyd. Selskabets ekspertise spænder over både forbrugerprodukter, kontorløsninger og høreapparater.

Denne know-how kan vise sig at være nyttig i et produkt som selskabets nyeste business-headset, Evolve 75e. Dette er nemlig skabt til at fungere både inden for og uden for kontorets rammer.

Komfortabel, anvendelig størrelse
Evolve 75e er ikke helt ledningsfri. Den er snarere en elektronisk halskæde, som smyger sig om nakken på en.

Det fylder mere end det, klassiske in-ear headsets gør, rejse-etuiet er eksempelvis på størrelse med en lille madkasse, men det giver også fordele i hverdagen. Dem kommer vi til.

Det er en komfortabel og solid størrelse – man glemmer hurtigt, at man har den på.

Kravedelen er støbt i semi-rigid plast beklædt med blød silikone, mens ledningernes flade udformning gør, at de ikke filtrer sig sammen.

En lille magnet ved hvert ørestykke holder samtidigt ørestykkerne på plads, når de ikke sidder i ørene.

De enkelte ørepropper byder på små vinger, som holder omverdenens larm for porten. Disse kommer i tre størrelser: small, medium og large.

Pasformen var et hit for mit vedkommende: Syv kilometers løbetur, og dertilhørende sved, fik ikke puffet propperne ud af deres plads i mine ører.

Jeg er generelt fan af fysiske knapper, når en enhed skal betjenes. Der skuffer Evolve 75e ikke. I stedet for at skulle swipe, tappe eller danse mig frem til at styre enheden, får jeg nogle reelle knapper omkring halsen, som jeg kan sikkert kan styre musiken eller opkaldet med.

Volumen op/ned, frem/tilbage, power on/off og Siri/Google Now/Cortana stemmeassistenterne er alle sammen kun et klik væk.

De enkelte knapper er endda nubrede på hver deres måde, så de kan genkendes i blinde. Efter en dag med headsettet finder fingrene sikkert frem til deres mål.

Solid mobil-forbindelse
Jabra Evolve 75e kører over Bluetooth 4.2 standarden, men er tunet til at få nær det maksimale ud af standarden.

Rækkevidden på 10 meter leveres og endda mere til - selv hvis en væg eller to skulle være i vejen.

Denne rækkevidde skulle endda kunne tredobles, hvis den medfølgende USB-dongle sluttes til pc’en – det gør den dog desværre ikke.

Headsettet kan opkobles til to enheder samtidigt, det er derfor muligt at have både pc/Mac og mobil sluttet til samtidigt, uden at der gås glip af noget.

Skulle ørepropperne ikke være i, mens et opkald eller en notifikation tikker ind, sørger en lille vibrationsmotor for at gøre dig opmærksom på, at der skal reageres.

En lille lysdiode markerer desuden, at du er i færd med at ringe. Så kan kollegerne se, at du er optaget. Vil du afbrydes, kan den aktive støjreduktion (ANC) slås fra for en stund ved at holde ANC-knappen nede.

Skal headsettet benyttes i UC-sammenhæng, er den klædt på til at understøtte både Skype for Business (Lync) samt UC-løsningerne fra Cisco og Avaya.

God lyd, glimrende driftstid
På lydfronten disker Evolve 75e på en varm, bastung lyd fra en stor 15mm driver, som generelt klæder de fleste populære musikgenrer.

Det spiller godt op - sammen med den gode pasform får du et godt diskodrøn eller hidsige riffs pumpet ned i øregangene.

Enkelte Hi-Fi entusiaster vil nok indvende her, at lydbilledet ikke altid er lige præcist aftegnet.

Jeg vil være tilbøjelig til at give dem ret, men vil samtidig pointere, at der er grænser for, hvad der kan forventes i et så alsidigt produkt som Evolve 75e.

Som telefon-headset lever Evolve 75e op til sine kontorrødder.

Støj omkring mikrofonen filtreres effektivt fra, så den du taler med, nærmest ikke vil ane, hvorvidt du ringer fra bilen, kontoret eller badeværelset. Eventuel vindstøj vil den dog døje med. På modtagersiden sørger Evolve 75e også for klar tale.

Den aktive støjreduktion Jabra leverer her, hører samtidig til den mere subtile af sin slags.

Den formår da at sortere noget af den omkringværende støj fra, men ønsker du at træde ind i en osteklokke på din næste langdistanceflyvetur, er Boses QC30 langt mere habil ud i den disciplin.

Til gengæld holder Jabra Evolve sig vågen i længere tid. Både i standby og mens den rent faktisk spiller.

De lovede 14 timers afspilning kan faktisk godt opnås på en enkel opladning.

Glemmer du at slukke for headsettet er det ikke nogen katastrofe heller. Næste dag er batteriet på nærmest samme niveau.

Opladningen foregår tjept, omend den foregår via det efterhånden outdatede micro-USB stik.

Pålidelig og driftssikker
Jabra får på mange måder Evolve 75e til at brillere både i og uden for kontoret. Det er der ikke mange andre headsets, der kan prale af.

Den nuværende dagspris på omkring halvanden tusind kroner er rimelig, når de mange professionelle features, den gode pasform og den glimrende driftstid tages med i ligningen. Det gør det til et af de mest pålidelige og trofaste headsets, du kan købe for penge i dag.

Jabra er ikke langt fra at have skabt en lille perle med dette headset. Lidt bedre lyd, en mere overbevisende støjreduktion og en bedre PC-forbindelse havde udløst en topkarakter herfra.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Her er de vigtigste pointer i NNIT's nye halvårsregnskab: Frigører sig fra Novo Nordisk - og stort udbytte på vej
Interview: Manglende omsætning hos Novo Nordisk og stor fremgang i tre andre sektorer betyder, at NNIT gør sig mere uafhængig af Novo Nordisk. Her er de vigtigste punkter i selskabets nye regnskab. Interview med finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen.
Computerworld
Studieguide: Følg disse råd og få mest smartphone for pengene - disse fire smartphones er de bedste køb lige nu
En ny, velfungerende smartphone behøver ikke at koste alverden. Sådan får du masser af mobil til få penge.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Ny undersøgelse: Service er nøglen til øget omsætning i den digitale fremtid
Service bliver en vigtigere og vigtigere del af din virksomheds succes fremadrettet, og i dette whitepaper kan du blive klogere på hvordan du kommer i gang med at implementere intelligente serviceløsninger. Undersøgelsen der er udført af Salesforce, fortæller blandt andet at hele 92% af alle adspurgte ledere vil have deres organisation til at adaptere servicestrategier, for bedre at kunne reflektere kundens ønsker og behov. Læs dette og meget mere nu, ved at downloade vores gratis whitepaper.