Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Værdiansættelse af Happy Helper ‘under beskydning’ / Ransagninger i 28 danske ejendomme / Danske cBrain forventer fordobling af eksporten / Amazon Prime runder 100 millioner medlemmer

Værdiansættelse af Happy Helper ‘under beskydning.’ Ransagninger i 28 danske ejendomme. Danske cBrain forventer fordobling af eksporten. Amazon Prime runder 100 millioner medlemmer. Mobilfirma med 85 millioner kunder på vej mod konkurs

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Værdiansættelse af Happy Helper ‘under beskydning.’

Rengøringsplatformen Happy Helper er på vej mod børsnotering. Men værdiansættelsen på 120 millioner får investorer ‘til at springe op ad stolen,’ skriver Børsen.

“Når jeg kigger på Happy Helper, så tænker jeg, hvad er det lige, der sker? De er knap nok startet, de har 6.700 kunder, hvor mange, der er brugere ved man ikke, og så omsætter de for 1,2 millioner kroner. Jeg kan ikke få det til at hænge sammen, at virksomheden skulle være 120 millioner kroner værd. Det er der, filmen knækker," siger Michael Stausholm, som er stifter og bestyrelsesformand i virksomheden Sprout, til avisen.

Selskabet finder dog stadig værdiansættelsen ‘fair’.

Ransagninger i 28 danske ejendomme

En sag om pirat-adgang til forskellige tv-pakker førte onsdag til ransagninger af 28 huse, beslagslæggelse af udstyr samt anholdelse af en 60-årig mand fra Augustenborg på Als.

“Alt tyder på, at bagmanden har distribueret ulovligt tv til en lang række husstande. Nu skal efterforskningen vise, om han også har tjent penge på distributionen. Uanset hvad vil det få konsekvenser for både bagmand og brugere,” lyder det i en meddelelse fra Anklagemyndigheden.

Ransagningerne fandt sted i Augustenborg, Tinglev, Bylderup-Bov, Toftlund og Videbæk.

Danske cBrain forventer fordobling af eksporten

Danske cBrain forventer en fordobling af eksporten af eksporten i 2018 og en generel omsætningsvækst på 15-18 procent, lyder det i selskabets kvartalsmeddelelse.

“Dette forudsætter, at cBrain fortsat formår at tiltrække og uddanne de nødvendige medarbejdere. Men det er samtidig cBrains mål at accelerere væksten, dels gennem videreudvikling af selskabets egen konsulentafdeling, dels ved at uddanne partnere,” lyder det fra selskabet.

Selskabet omsatte uden for Danmark i 2017 for 3,7 millioner kroner ud en total omsætning på godt 80 millioner kroner.

Amazon Prime runder 100 millioner medlemmer

Antallet af betalende brugere af Amazon Prime har nu rundet 100 millioner, meddeler selskabet.

Amazon Prime er det fremadstormende selskabs medlemsklub, hvor medlemmerne loves hurtig og gratis levering af varer, har adgang til Amazon Prime Video, kan bruge online storage, hente musik, ligesom de amerikanske medlemmer får rabat i supermarkedskæden Whole Foods, som Amazon købte i fjor.

Ifølge Amazon lægger Prime-medlemmerne langt flere penge hos Amazon end ikke-medlemmer.

Mobilfirma med 85 millioner kunder på vej mod konkurs

Det er ganske vist omme på den anden side af jorden, men alligevel vækker det nogen opsigt, når et mobilselskab med 85 millioner kunder indleverer konkursbegæring.

Det er sket for indiske Aircel, som leverer mobiltelefoni i primært det sydlige og østlige Indien.

Firmaet er blevet trukket ned af blandt andet hård konkurrence, faldende indtjening samt en for selskabets nærmest ubetalelig gæld på 17 milliarder kroner, som selskabet har til især Bank of India.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere