Artikel top billede

Intel lægger sine smart glasses i graven: Dropper al udvikling af 'Vaunt'-brillerne

Intel dropper al udvikling af selskabets ‘smart glasses’: ‘Vaunt’ lægges i graven. New Devices Group lukkes.

Intel drejer nøglen om for selskabets udviklingsafdeling NDG (New Devices Group) og lægger dermed al videreudvikling af selskabets ‘smart glasses’ i graven.

Det sker blot få måneder efter, at det kom frem, at Intel var i færd med at udvikle brillerne med navnet ‘Vaunt.’

Det kan du læse mere om her: Her er Intels nye 'smart glasses' - har droppet kameraet og indbygget en lille laser-projektor.

Intel meddeler, at selskabet ‘konstant arbejder på nye teknologier og nye oplevelser,’ men at ikke alle disse bestræbelser fører til konkrete produkter i markedet.

“The Superlight [som er arbejdstitlen for Vaunt, red] er et godt eksempel herpå, hvor Intel har udviklet ‘augmented reality’-briller til forbrugerne,” lyder det fra selskabet.

Ifølge selskabet har det taget en ‘disciplineret tilgang’ til udviklingen, hvilket nogle gange ‘kræver, at der bliver taget hårde valg, når markedets dynamikker ikke understøtter yderligere investeringer,” hedder det.

Googles ‘Glassholes’

Med skrinlægningen af Vaunt-brillerne følge Intel trop bag Google, der får syv år siden lancerede Google Glasses, der imidlertid trods relativt velfungerende teknologi aldrig blev til noget.

Det skyldtes ikke mindst, at mange mennesker reagerede negativt på udsigten til at blive optaget og filmet af personer med brillerne, der derfor hurtigt fik tilnavnet ‘Glassholes.’

Flere andre producenter har dog siden haft nogen succes med AR-briller - ikke mindst til erhvervslivet, hvor de kan hjælpe medarbejdere til udvikling, lagerpluk, produktion og lignende.

Læs også:

Microsofts futuristiske HoloLens-headset kommer til Danmark

Snart slut med knastørre og kedelige ERP-systemer: Nye teknologier vil kunne gøre det sjovt at anvende ERP

Det er nu, du skal slå til: Disse to 'fremtids-teknologier' er pludselig blevet til gyldne forretningsmuligheder for dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere