Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Forsvundne Stein Bagger-millioner måske endt i Singapore / Dansk selskab vil hente millioner på egen kryptovaluta og investere dem i Silicon Valley / Tia Technology viser gode takter i nyt regnskab

Morgen-briefing: Forsvundne Stein Bagger-millioner måske endt i Singapore / Dansk selskab vil hente millioner på egen kryptovaluta og investere dem i Silicon Valley / Tia Technology viser gode takter i nyt regnskab / Virksomheder gør for lidt for at beskytte persondata / ITU-professor udpeget til digital vismand

Godmorgen fra Computerworld. Her ugens første hurtige it-nyhedsoverblik.

Forsvundne Stein Bagger-millioner måske endt i Singapore

Nogle af de 200 forsvundne millioner fra Stein Bagger-sagen er muligvis endt i Singapore. I hvert fald har kammeradvokaten stævnet de to svenskere Mikael Ljungman og Carl Freer for at afdække forbindelsen mellem IT Factory og et selskab i Singapore kaldet iQNECT.

I følge BT mener kammeradvokaten, at en patenteret mobilteknologi udviklet for 40-50 millioner fra IT Factory endt i dette selskab. Angiveligt er teknologien udviklet af Carl Freer, mens Mikael Ljungman har været involveret i pengetransaktionen.

Mikael Ljungman har afsonet en dom i sagen på syv års fængsel, mens Carl Freer hele tiden har været sat i forbindelse med IT Factory-sagen.

Ingen af de de to svenskere mødte dog op i retten i New York 9. og 10. april, hvor sagen skulle køre, da et amerikansk patent er centralt element.

Dansk selskab vil hente millioner på egen kryptovaluta og investere dem i Silicon Valley

Selskabet Initiator vil ifølge Børsen rejse godt 450 millioner kroner fra investorer ved at sælge sin egen kryptovaluta.

Morten Karnøe Søndergaard er administrerende direktør i selskabet. Ifølge Børsen har han været ansat i et professorat på Aalborg Universitet siden 2010, og han har også været med til at starte en dansk forskningsenhed på Stanford University i Silicon Valley.

Initiator vil i løbet af sommeren have et tilbud til institutionelle investorer I den forbindelse er den tidligere direktør for Mærsks kinesiske afdeling Per Reimer tilknyttet Initiator, skriver Børsen.

Tia Technology viser gode takter i nyt regnskab

Det danske softwareselskab Tia Technology kom ud af 2017 med en vækst i omsætningen på 45 procent - fra 98 millioner til 143 millioner. Driftsresultatet voksede fra 21 til 36 millioner, men resultatet på bundlinjen er et underskud på godt 2 millioner kroner, skriver Børsen.

Selskabet er ejet af kapitalfonden EQT, som købte selskabet for over 500 millioner kroner i 2014. Efterfølgende endte EQT og de tidligere ejere i retslige stridigheder, som endte med en trecifret millionerstatning til EQT.

Virksomheder gør for lidt for at beskytte persondata

Virksomhederne lægger sig generelt for lidt i selen i deres bestræbelser på at undgå problemer med persondata.

Sådan lyder det i en ny rapport fra PwC med navnet “PwC's 2018 Global State of Information Security Survey.”

Her fremgår det, at under halvdelen af de adspurgte virksomheder ‘begrænser indsamling, opbevaring og adgang til persondata til det minimum, det er nødvendigt for at opnå formålet med en given indsamling, og kun 51 procent svarer, at de har en nøjagtig oversigt over, hvordan medarbejderes og kunders persondata håndteres, og hvor det opbevares.”

“Det er nødvendigt, at de investerer i den rette teknologi og ser de nye persondataregler som en strategisk mulighed for at opnå succes i et datadrevet samfund,” lyder det fra PwC.

ITU-professor udpeget til digital vismand

Professor på IT-Universitetet i København Brit Ross Winthereik er blevet udpeget til digital vismand og bliver nu medlem af Akademiet for de Tekniske Videnskabers digitale råd.

Her får hun til opgave at ‘bidrage til arbejdet med at fremme Danmarks digitale omstilling og medvirke til at skabe viden og debat om fremtidens digitale samfund,” lyder det i en udsendt meddelelse fra universitetet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere