Artikel top billede

Koncernchef i Columbus, Thomas Honoré, erklærer sig tilfreds med virksomhedens resultater i årets første tre måneder. (Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Opkøb giver solid vækst: Columbus løfter omsætningen og fordobler sit resultat

Top-opkøb i januar sikrer, at Columbus er kommet flyvende fra start i 2018. Omsætningen er løftet med over 50 procent i forhold til sidste år, og overskuddet er næsten fordoblet.

Den internationale it-servicevirksomhed Columbus har fået en god start på 2018. Det ses i selskabet seneste kvartalsrapport.

Omsætningen er steget fra 310 millioner kroner i første kvartal 2017 til 469 millioner for første kvartal i 2018. Det er en en stigning på 51 procent.

Og stigningen i omsætningen er også faldet ned på selskabets bundlinje.

Her har Columbus næsten fordoblet indtjeningen og løftet resultatet fra omkring 16,7 millioner kroner i første kvartal 2017 til 32,1 millioner kroner for de tre første måneder i 2018, svarende til en stigning på 92 procent.

"Vi er tilfredse med resultat for første kvartal, hvor vi både leverede flot fremgang i en række af vores strategiske forretningsområder som Columbus Care, cloud services og Columbus Software samtidig med at vi foretog et historisk opkøb med iStone. iStone og High Software kommer med en række spændende løsninger og kompetencer, som vil styrke vores markedsposition, og vi ser frem til, at vi i fællesskab vil skabe endnu større værdi for vores kunder og nå vores strategiske forretningsmål", siger koncernchef i Columbus, Thomas Honoré, i en pressemeddelelse.

Opkøb er baggrunden for vækst

Omsætningsvæksten i starten af 2018 er drevet af selskabets to januar-opkøb af iStone, og HiGH Software.

Columbus, der har sit hovedsæde i København, fremhæver selv købet af iStone som en vækstdriver.

Det har givet selskabet adgang til det svenske marked samt 600 medarbejdere fordelt på 12 kontorer over hele verden.

"Succesfuld integration af iStone står øverst på vores agenda for 2018. Columbus og iStone er et perfekt match både forretningsmæssigt og kulturelt, og sammen vil vi skabe endnu større værdi for vores kunder. Samtidig vil vi have fokus på fortsat at udvikle vores forretning med nye innovative løsninger og services, der hjælper vores kunder i den digitale transformation," lyder det videre fra Thomas Honoré i meddelelsen fra Columbus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere