Stiftere køber dansk it-virksomhed tilbage fra kapitalfond: "Det har gjort ondt at se selskabet gå gennem en hård periode"

Stifterne af den danske it-virksomhed Progressive køber selskabet tilbage fra kapitalfonden Greystone Capital. "Det bliver hårdt arbejde, men jeg er helt sikker på, at vi får det smadder-skægt," er meldingen fra bestyrelsesformand Troels Gammelgaard.

Efter syv år med kapitalfonden Greystone Capital som hovedaktionær har stifterne af outsourcingvirksomheden Progressive, Troels Gammelgaard og Jonas Buhl Gregersen, købt selskabet tilbage.

Skiftet tilbage til igen at være en ejerledet virksomhed sker efter en svær årrække for selskabet, der blandt andet står for drift og hosting af sine kunders it-infrastruktur.

Progressives omsætning var på hele 151,6 millioner kroner med et dertilhørende overskud efter skat på 2,9 millioner kroner i 2013, men siden dengang er virksomhedens omsætning faldet år for år, ligesom det ene underskud har erstattet det andet.

Læs mere om stifternes planer med Progressive her: Stiftere vil genrejse danske Progressive efter tilbagekøb fra kapitalfond: Her er de store planer.

"For stifterne er Progressive mere end bare penge ud og penge ind. Der er hjerteblod involveret, når man selv har været med til at stifte noget og brugt store dele af arbejdslivet på det her selskab. Derfor har det gjort ondt på følelserne at se selskabet gå gennem en hård periode," siger selskabets medstifter, Troels Gammelgaard.

Han fortæller, at medarbejderne blev informeret om salget af virksomheden i sidste uge.

"Det er en helt fantastisk følelse, og nu har jeg været i den nye rolle siden slutningen af sidste uge, og jeg har virkelig fornemmet den positive energi blandt medarbejderne. Der er masser af hårdt arbejde forude, men vi står på et fundament, som er stærkere, end det har været i flere år. Det bliver hårdt arbejde, men jeg er helt sikker på, at vi får det smadder skægt." Sådan ser den nye ejerstruktur ud
Den nye ejerstruktur er således, at Troels Gammelgaard kommer til at eje 60 procent af virksomheden, mens Jonas Buhl Gregersen sidder på 40 procent.

Troels Gammelgaard sætter sig i stolen som bestyrelsesformand, mens Jonas Buhl Gregersen bliver menigt medlem af bestyrelsen.

De to ejere har så stor tillid til den nuværende daglige ledelse, at selskabets administrerende direktør Jesper Larsen fortsætter, og i løbet af de kommende uger vil han også blive indlemmet i ejerkredsen.

Troels Gammelgaard vil ikke oplyse, hvad det har kostet at få Herlev-virksomheden tilbage på stifternes hænder, men han slår fast, at beløbet er mindre end den pris, som Greystone Capital betalte, da kapitalfonden købte sig ind i selskabet i 2011.

Læs mere om stifternes planer med Progressive her: Stifterne skal genrejse dansk it-virksomhed: Her er de store planer


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få succes med sourcing - hør erfaringerne fra Widex, Getinge, One Q og Amesto Group

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

22. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

27. august 2019 | Læs mere


Premium
DR klar med it-konsulentudbud til 160 millioner: Her er detaljerne i de to delaftaler
Danmarks største udbyder af public service, DR, har netop sendt en rammeaftale om it-konsulentbistand i markedet. Værdien af rammeaftalen er på 160 millioner kroner.
Computerworld
Huaweis nye budget-mobil sigter betydeligt højere end sit prisskilt
Den kinesiske telegigant slipper en velekviperet budget-telefon ud i handlen med P Smart Z.
Job & Karriere
Nye danskkrav får ansøgertallet til at falde på IT-Universitetet
Et nyt sprogkrav, der skal begrænse antallet af internationale studerende, har betydet, at 16 procent færre har søgt om at blive optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i København.
White paper
Bliv klogere: Dataprotection by the numbers - for dummies
Kvantitative metrics gør dig i stand til, at sammenligne ledigheds- og beskyttelses-alternativer objektivt, uden bias i forhold til erfaringer og fordomme eller udbyderpræference. I dette whitepaper går vi i dybden med adskillige metrics, og starter med at definere hver og en, hvorefter vi tilføjer dem til diskussionen om hvilke slags data protection, data retention og data availabilty, som du kan bruge i forskellige scenarier. Formålet er at hjælpe dig som it-professionel, som sidder med ansvaret for data protection, med at kommunikere overfor finansielle stakeholders i din organisation.