Artikel top billede

Microsofts mange opgraderinger af Windows 10 koster virksomheder kassen

Microsofts hastige opgraderings-cyklus af Windows 10 koster kassen for virksomhederne.

Det har lagt en stor byrde på virksomhederne, at Microsoft med Windows 10 besluttede at skrue op for den hastighed, hvormed selskabet udsender de store opgraderinger til styresystemet.

Microsoft udsender i dag to årlige såkaldte feature-upgrades til styresystemet, der før Windows 10 blev opgraderet cirka hvert sjette år, når Microsoft udsendte en ny version af Windows.

Ifølge en ny undersøgelse fra analysehuset Gartner udgør de halvårlige opgraderinger en langt større byrde for organisationerne end tidligere.

Windows 10-modellen gør det nødvendigt for organisationerne at indarbejde implementering og udrulning af de opgraderede Windows 10-versioner som løbende processer.

Det gør, at de er nødt til at indtænke nye og ‘anderledes mønstre, når det gælder bemanding og budgettering,” lyder det fra Gartner.

“Opgaver, som ellers er blevet udført og finansieret separat via en service provider, er nu blevet til en løbende opgave, der skal udføres af det eksisterende it-mandskab,” lyder det fra Gartner.

Ifølge analysehuset er det langt dyrere for organisationerne at håndtere de to årlige opgraderinger af Windows 10 end det var at håndtere de store mega-opgraderinger hvert sjette år, som Microsoft tidligere anvendte.

“Organisationer, som udruller to opdateringer om året, vil have markant højere omkostningerne end de havde dengang, hvor de skulle opgradere en gang hvert sjette år,” lyder det fra Gartner.

Analysehuset anslår, at de samlede omkostninger til udrulning og implementering af Windows faktisk er fordoblet.

Billledet ser til gengæld helt anderledes ud, hvis organisationerne blot opgraderer en enkelt gang om året. Her vil de samlede omkostninger være lavere end tidligere..

Samme med Windows 10’s opgraderingskadence har Microsoft besluttet kun at yde support i 18 måneder på hver version.

Det betyder, at organisationerne dårligt nok kan tillade sig at skippe en opgradering, da risikoen for, at de ender uden support her er meget stor - eksempelvis hvis der skulle opstå forsinkelser, problemer eller lignende.

Her mener Gartner, at det ville passe langt bedre med organisationernes hverdag, hvis Microsoft ydede support i 24 måneder.

“Microsoft vil gerne have organisationerne til at udrulle alle opdateringerne, men organisationerne er udfordrede af at skulle opgradere hver sjette måned, og mange håber at kunne nøjes med at deploye en gang om året,” lyder det fra Gartner.

Læs også: Windows 10 er ved at tage pusten fra it-afdelingerne: Sæt lancerings-tempoet ned og forlæng supporten




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere