Artikel top billede

(Foto: Snejbjerg Carsten)

Søren fik en god ide og overhalede Spotify inden om: Her er historien om skabelsen af verdens måske første gratis musiktjeneste - som var dansk

Fra Computerworlds arkiv: Søren Stig Tvilsted fik for knap 10 år siden idéen til TDC Play, der overhalede Spotify indenom og blev verdens første gratis musiktjeneste. "Folk var ved at dø af grin. De havde ganske enkelt aldrig hørt noget så tåbeligt før," fortæller han i dag. Her er historien om, hvordan TDC Play blev til.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få historien om hvordan Søren Tvilsted første gang fremlagde ideen og overbeviste cheferne
  • Bliv klogere på de strategiske overvejelser, der lå bag etableringen af TDC Play
  • Læs hvordan pladeselskaberne reagerede på den banebrydende ide
1.462
7:30 min
Denne artikel stammer fra Computerworlds arkiv. Den blev bragt første gang 24. maj 2018.

Søren Stig Tvilsted fik for knap 10 år siden ideen til verdens første gratis musiktjeneste, TDC Play. Ideen var så banebrydende, at den fik folk til at måbe, og i dag husker han tydeligt de første reaktioner.

”Da folk hørte, at vi ville give vores kunder gratis musik, kunne de simpelthen ikke begribe det. Mange troede ganske enkelt, at det var en aprilsnar,” siger han.

Tjenesten blev lanceret 1. april 2008, og med et slag fik den danske telekoncerns kunder helt lovlig og gratis adgang til mere end én million musiknumre fra danske og udenlandske musikstjerner.

Det var så opsigtsvækkende en nyhed, at den blev opsnappet af adskillige internationale medier - heriblandt den amerikanske

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter