Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nilfisk satser stort på rengøringsrobotter / Advokat advarer: Risiko for intensive hackerangreb fra 25. maj / Markant flere får deres betalingskort misbrugt / Det amerikanske forbundspoliti er dybt bekymret for kinesiske selskaber som ZTE

Morgen-briefing: Nilfisk satser stort på rengøringsrobotter / Advokat advarer: Risiko for intensive hackerangreb fra 25. maj / Markant flere får deres betalingskort misbrugt / Det amerikanske forbundspoliti er dybt bekymret for kinesiske selskaber som ZTE / Danske CSIS i nyt samarbejde med organisation bag it-uddannelse til unge med Austime Spetrums-forstyrrelser

God morgen fra Computerworld. Her torsdagens hurtige it-nyhedsoverblik.

Nilfisk satser stort på rengøringsrobotter

Den danske producent af støvsugere og andre rengøringsmaskiner Nilfisk regner med, at selvkørende rengøringsmaskiner skal står for op til 10 procent af selskabets omsætningen inden for de næste fem til syv år, skriver Børsen.

Foreløbig har Nilfisk udviklet en selvkørende rengøringsmaskine.

Nilfisk samarbejder med Carnegie Robotics fra USA, danske Blue Ocean Robotics og Aalborg Universitet.

Selskabets administrerende direktør Hans Henrik Lund siger, at han sagtens kan forestille sig at giganter som LG og Samsung kunne finde på at gå ind på markedet, men han frygter det ikke.

“Der findes også startups i øjeblikket, der prøver at komme ind. Men de har heller ikke reach. De kan ikke nå kunderne, de har ikke servicenetværk, og de har ikke 112 års rengøringserfaring”, siger han til Børsen.

Advokat advarer: Risiko for intensive hackerangreb fra 25. maj

I Børsen advarer den danske advokat Jon Lauritzen danske virksomheder om, at hackere er klar til intensive angreb fra 25. maj, hvor den nye persondataforordning træder i kraft.

"Hackerne er klar til at bryde ind i virksomhederne for at se, om de lever op til den nye forordning. Hvis de ikke gør det, vil de afpresse virksomheder for et beløb, der er lidt mindre, end de kæmpe bøder, der er udsigt til, hvis de sladrer til myndighederne, der udskriver bøderne for ikke at bevare personfølsomme oplysninger forsvarligt," siger han til Børsen.

Han siger også, at aktivister er klar til at afsløre virksomheder, der ikke har styr på sagerne, og så vil overlade det til myndigheder og markedet at straffe virksomhederne.

Markant flere får deres betalingskort misbrugt

Langt flere danskere bliver udsat for kriminalitet på nettet. De fleste fordi de får deres betalingskort misbrugt. Siden 2009 er andelen af ofre for misbrug af betalingskort tredoblet. Det viser en ny undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd, skriver rådet i en pressemeddelelse..

Omkring 105.000 danskere oplevede i 2017 at deres betalingskort blev misbrugt. Ofrenes gennemsnitlige tab var på omkring 6.000 kroner, de fleste har dog fået tabet dækket af deres bank eller forsikringsselskab.

De mest udsatte for denne type af kriminalitet er de 16-29-årige med en mellemlang eller lang videregående uddannelse. Det viser rapporten Internetkriminalitet 2017, som er foretaget af Peter Kruize fra Københavns Universitet for Det Kriminalpræventive Råd.

“Det kan måske lyde overraskende for nogle, at de yngre og veluddannede er mere i risiko for at blive snydt, men det handler formentlig om, at de handler langt mere på nettet. Den anden mulighed kan være, at de oftere handler på udenlandske sider, hvor vi ved, at det mest af svindelen foregår”, siger analytiker i Det Kriminalpræventive Råd Jon Lund Elbek.

Det amerikanske forbundspoliti er dybt bekymret for kinesiske selskaber som ZTE

Chefen for det amerikanske forbundspoliti FBI, Christopher Wray, sagde onsdag i en høring i det amerikanske senat, at FBI fortsat er dybt bekymret for, at kinesiske selskaber som ZTE får en betydende position på det amerikanske telemarked.

“Vi er dybte bekymret for, at selskaber, der er forbundet til fremmede regeringer, som ikke deler vores værdier, får en betydende position i vores telenetværk. Det giver dem mulighed for at ændre eller stjæle informationer og til at udføre spionage ubemærket”, sagde FBI-chefen, skriver Reuters.

Danske CSIS i nyt samarbejde med organisation bag it-uddannelse til unge med Austime Spetrums-forstyrrelser

It-sikkerhedsfirmaet CSIS forsøger nye veje for at tiltrække og uddanne kvalificeret arbejdskraft og har indgået samarbejde med ASPit, som er verdens første it-uddannelse rettet mod unge med Austime Spetrums-forstyrrelser, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Samarbejdet er indgået med AspIT Storkøbenhavn, som samtidig har indstillet CSIS til årets ASPit-pris fra ASPit København:

"Vi indstiller CSIS Security Group, da de som arbejdsplads har modet til at gå nye veje og fordi de skaber en særlig stemning, som giver en familiær følelse og en følelse af at være en del af noget større,” lyder det i indstillingen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere