Artikel top billede

Google buldrer frem i krigen om dit hjem: Vipper Amazon af tronen som førende producent af smart-højttalere

Det hastigt ekspanderende marked for smarthøjttalere har fået en ny hersker: Nu langer Google flere smart-højttalere over disken end Amazon

Kampen om din stue og dit køkken begynder for alvor at eskalere.

Ifølge analyseinstituttet Canalys seneste opgørelse, er markedet for smarthøjttalere det hurtigst voksende segment indenfor forbrugerelektronik.

Alene for 2018's første kvartal noterer Canalys, at markedet er ekspanderet med 210 procent i forhold til samme kvartal i 2017.

Det globale styksalg har i samme periode rundet de ni millioner enheder.

First-mover og regerende mester indenfor kategorien er Amazon med deres Alexa-baserede Echo-produkter.

Denne dominans ser nu ud til at skride, for Googles og deres Home-løsninger begynder nu at hale kraftigt ind.

I første kvartal 2018 blev der for første gang nogensinde sendt flere Google-enheder i handlen end Amazon ditto. I alt 3,2 millioner Google Home-enheder mod 2,5 millioner fra Amazons Echo.

Søgegigantens succes tilskrives af Canalys som grundende i, at distributører, operatører og retail-forretninger favoriserer Googles produkter.

Her er Amazon hæmmet af, at være anset som en direkte konkurrent til mange af salgskanalerne.

Selve Amazons produkter fejler ikke noget i forhold til konkurrenten fra Google, vurderer Canalys’ analytiker Ben Stanton:

”Amazon byder på et stærkt modspil med sine mange Alexa-skills og udførlige smart-home integration, som gør den til en sej modstander for enhver konkurrent”.

Ikke længere en amerikansk specialitet

Selvsamme kvartal blev også endeligt på det amerikanske markeds dominans på verdensplan.

For første gang nogensinde faldt det amerikanske markeds andel til under 50 procent.

Den globale toer og treer findes i henholdsvis Kina og Sydkorea, som i stigende grad tager imod smarthøjtalerne i deres hjem.

Den større geografiske spredning betyder også, at andre tjenester vinder frem.

Kinesiske højttalere som Alibabas Tmall Genie og Xiaomis Xiao AI har indtaget knap en femtedel af det globale marked – ingen af disse produkter eksisterede for bare et år siden.

Herhjemme er ingen af de eksisterende smart-højttalere officielt understøttede endnu, men Google har tidligere på måneden kommunikeret, at deres Home-højtalere vil få dansk debut inden årets udgang.

Vil du se, hvordan løsningerne fungerer i aktion, kan du læse Computerworlds test af Google Home mini her samt Amazon Alexa her.

Hør desuden med 6:42 minutter inde i programmet '55 minutter' på Radio 24 syv, hvor Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen, diskuterer Amazons fremtid i det danske marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere