Artikel top billede

Googles Street View-biler er netop nu på gaden i Danmark – denne gang indsamler de også data om den luft du indånder

Googles Street View-biler skal indsamle miljødata, der skal danne grundlag for en helt ny Google Maps-tjeneste. Danmark er indtil videre det første land udenfor USA, hvor de nye data bliver indsamlet

Google sender løbende sine såkaldte street-view biler rundt på de danske gader og stræder, hvor de giver dig mulighed for at se, hvordan et givent sted ser ud.

Men når bilerne i fremtiden kører rundt i København vil de nu også indsamle data om luftkvaliteten i hovedstaden.

Det skriver TV2's regionalstation i hovedstaden TV2 Lorry.

Google oplyser, at Street View bilerne fra maj til oktober i år vil være at finde på vejene i København og resten af Sjælland.

I dag måler Googles biler allerede luftkvaliteten i en række amerikanske storbyer, men København bliver ifølge TV2-station den første storby udenfor USA, hvor Google foretager denne type målinger.

Læs også: Google StreetView-billeder af vores biler kan afsløre vores politiske standpunkter

Vil udrulle det globalt

I første omgang bliver de indsamlede data delt med Københavns Kommune og udvalgte forskningsinstitutioner, men Google ønsker på længere sigt at gøre informationerne offentligt tilgængelige, så trafikanter kan planlægge deres ruter efter mængden af luftforureningen.

Ifølge TV2 Lorry er det således også Googles langsigtede ambition, at Google Maps skal indeholde data om luftkvaliteten i byer over hele verdenen.

Google introducerede Google Street View i Danmark i 2009, og efterfølgende har Google kontinuerligt affotograferet danske veje, cykelstier og sågar de københavnske kanaler.

Derudover var Google tilbage i 2010 involveret i en mindre skandale, da det kom frem, at Street View bilerne også var udstyret med wifi-sniffere, der gjorde at bilerne havde indsamlet 600 gigabyte data fra ukrypterede wifi-netværk i 30 forskellige lande – herunder også i Danmark.

Læs også: Google: Ja, vi har også høstet WiFi-data i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere